Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám Fabii 1,4 a ta má vypínač ASR s kontrolkou. Když se vypínač zmáčkne- svítí na něm modrá kontrolka. Nevím jestli se tímto vypínačem ASR zapíná nebo vypíná. Po dlouhém hledání na internetu, jsem odpověď nenašla. Prosím poraďte. Děkuji.
Vesměs když ve voze něco zapnu je to signalizováno svítící kontrolkou , když nesvítí vím že daná služba je vypnutá .
tak tady je to zrovna obráceně. pokud svítí kontrolka, tak je deaktivovaný, nebo závada. ASR je jinak aktivní stále, vypíná se jen za určitých podmínek
v pohodě. myslel jsi to dobře, většinou to tak u kontrolek bývá, ale tady by Ti to pořád svítilo do ksichtu, jelikož by to mělo být více aktivní než opačně.
je to zajímavé, proto se zajímám o to, jak to vlastně je,
Když něco zapnu, tak to svítí - vy ale píšete že zapnutím se deaktivuje, koukla jsem na Váš odkaz, ale také tam není podrobně napsáno co a jak , mě kontrolka svítí jen když ho zapnu ( nebo vypnu?) takže stejně nic nevím
ASR je stále aktivní, deaktivuje se jen za jistých podmínek a to tak, že se stlačí tlačítko a v tu chvíli se rozsvítí kontrolka. takže když svítí, je ASR vypnuté.
doplněno 31.12.13 10:36: kupoval jsem novou Fabii teď s přítelkyní a schválně jsem jí zavolal, jak to tam má a ani se neptejte, co mi odpověděla. "NEVÍM "
ASR by měl být vypnutý furt.. na asfaltě bez významný, na shěhu taky protože se s tím nedá pořádně rozjet, když to furt brzdí a člověk vyjede tak akorat prd...
To je asi věc názoru, já osobně tyto elektronické bazmeky vč. ABS taky moc nemiluji, nicméně budiž řečeno, že jsem to vypínal pouze několikrát, typicky v zimě v kopci, kdy jsem ,,díky´´ Polariskám měl problém rozjet Octávku s lehkým benzinovým motorem. V běžném provozu se na limity, kdy by mělo ABS či ASR zabrat nedostávám, takže mi nepřekáží.
Ale k dotazu - je to tak, jak psal olaf - viz obrázek
skoda-auto.cz/.... zde vybrat Fabia,otevřít např.online a v sekci jízda, asistenční systémy,systém podpory brzdění,kontrola trakce ASR je to krásně popsané pokud nemáte k vozu manuál, který je u nového vozu součástí
co to vůbec máte za Fabii. na naší přímo na tlačítku žádná není a svítí kontrolka přímo na přístrojovce a ještě k tomu oranžově s nápisem ASR OFF
doplněno 31.12.13 18:37:konec konců je to fuk. je to nastavené tak, že při každém nastartování je ASR aktivní a pak se teprve dá deaktivovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.