Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo zaplatí penále pojišťovně, ex-majitel?

Od: sparta* odpovědí: 23 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat po kom bude pojištovna vymáhat sankce za nezaplacení povinného ručení, když syn před několika lety koupil auto, původní majitel udělal polopřevod na syna, ale on převod nikdy nedokončil. Auto již dávno není, kupní smlouva taky ne. Na dopravce mu řekli, že to vozidlo nevlastní. Dík za odpověd.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Podle informací které podává agentura Kryštof vymáhá ČKP příspěvek do garančního fondu po posledním majiteli,přesněji po tom kdo je uveden v tzv.polopřevodu.

hodnocení

0x

Budou to vymáhat po právním vlastníkovi. To je Váš syn, páč jste se přiznala, že ho koupil. Je ale na prodejci, aby to prokázal, třeba tímto svědectvím, nebo proč to odhlásil na vašeho syna. Trošku jsem Vás postrašil, ale je to tak. Váš syn je majitel, i když na evidenci vozidel je jen v ohlášce. Na dopravce nevědí kdo je právní majitel, oni vědí jen o evidenčním majiteli.

Takže syn musí jednat, jinak přijde penále a doplacení pojistného!

A tomu se nevyhne, pokud nebude konat.

jarda2*

A on to vozidlo provozuje? Kde vlastne vozidlo je/neni?

pribylova*
hodnocení

Co tedy má dělat. Auto na sebe přihlásit zaplatit 800 a hned ho odhlásit a čekat až mu přijde platit za každý den 50 kč, nebo riskovat a pak platit mnohem víc. Původní majitel nemá žádnou kupní smlouvu.

Paní Přibylová, musí se sám rozhodnout co má dělat. Sama jste možnosti naznačila.

ICQ 55180641

pribylova*
hodnocení

Vozidlo již dávno není skončilo nejspíš ve sběru.

a chcete co? zatajit koupě, přihlásit a zrušit?

603902651

pribylova*
hodnocení

No spíš asi přihlásit a zrušit, protože by bylo nespravedlivé vůči původnímu majiteli, který splnil svou povinnost a měl za to platit, bohužel.

tak předejte synovi kontakt na mě a já mu vše vysvětlím.

pribylova*
hodnocení

Dobře dnes není doma, ale zítra se ozve, zatím dík.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

ČKP bude dlužné pojistné + penále vymáhat po vlastníkovi, tedy po Vašem synovi, je uveden v polopřevodu, jeho povinností bylo auto na sebe doregistrovat...to že auto není měl hlásit nejpozději do 10 dnů od vzniku skutečnosti na příslušném úřadě...tedy někdy v roce 2005...nevím na jaké dopravce mu kdo co řekl, pokud je to tak jak uvádíte, je pro ČKP vlastníkem...pokud auto není, doloží to ČKP a nic platit nebude...nelze vlastnit něco, co není...ČKP by mu musela prokázat, že auto vlastní a provozuje, jinak po něm nemůže nic chtít ani vymáhat...Nechápu proto,proč se vzrušujete kvůli něčemu, co není...

pribylova*
hodnocení

Auto skutečně už není, bylo to auto za pár korun a brzy dojezdilo. Má doma ještě techničák, kde je uveden v polopřevodu, který ale nikdy nedokončil. Jak tedy prokázat, že auto již neexistuje, doklad o sešrotování nemá. Podle mě je jediná možnost, dodělat převod, pokud jej udělají bez evidenční, ten by měl být za 800. A pak hned auto odhlásit a čekat, kdy mu přijde platit za tři měsíce asi 4500 a ty zaplatit. Jenomže jemu je to jedno. Anebo pak čekat až si na něj vzpomenou ne konci roku a platit za rok, což je asi 18000. Nebo doufat, že na něj zapomenou, což asi nehrozí.Tak vážně nevím.

Paní Přibylová, volíte špatný a drahý postup. Ale je to na Vás, jak se rozhodnete

pribylova*
hodnocení

Tak mi prosím poradte, dík.

Musí mě synek neějak nelézt na telefonu nebo internetu. Je to trošku složité, věřte mi, vím o čem píšu.

Rozhodnutí je na Vás.

pribylova*
hodnocení

Další odpověd mi přišla, že pokud auto neprovozuje a neexistuje, nemohou po něm nic vymáhat. Zkuste mi poradit alespon stručně.

ano tak to je, nemusíte platit pojiětění, ale to Vám již napsal NU. Vozidlo zrušit, neboť zanikl účel vozidla. Bud původní majitel, nebo dohlásit za 800Kč a synek to zařídí.

Pokud ale zvolíte špatná slova, úředník vás vyhodí!

pribylova*
hodnocení

Dobře, tak to má rozhodně přihlásit na sebe a odhlásit? U nás jsou tři úřednice a celkem dobrý, myslím, že spíš poradí než vyhodí. Ale po tom jistě přijdou platit ty sankce. Tak tam napsat, že auto již dávno neexistuje? Syn to takzvaně neřeší a jeho kamarád má takto asi 200 aut, které dřív rozebíral do sběru a ten s tím nic dělat nebude. Synovi je 25, ale když nemá rozum on, musím to vyřídit nebo ho k tomu dotlačit.

Paní Přibylová, naposledy, žádné sankce, pokud chce syn poradit, tak me dejte na mě kontakt. Když nemá syn rozum, tak ho nechte být. Vy s tím nic nesvedete a předáváním infotmací to popletete, jak to tady vidím.

Nic neřeště, dejte synovi kontakt na mě.

Omlouvám se, ale jinak to nejde.

603 902 651

nespokojenyurednik

Stačí když ČKP odepíše, že auto již 5 let nevlastní a nemá proto povinnost nic platit. ČKP by musela prokázet jemu, že auto vlastní a provozuje.200 aut je dost, někteří lidé si tím v minulosti přivydělávali, skupováním a prodejem autovraků a jejich částí, nebo na jejich plnou moc se celně odbavvala a na ně přihlašovala auta z dovozu...často i ta alepená ze tří...nezávidím jim to, dnes jim chodí z celé republiky obsílky od městských úřadů, obashující faktury za odtahy opuštěných autovraků, registrovaných jejeich jménem...co jim připraví ČKP se uvidí...

nespokojenyurednik

nemůžete odhlásit auto, které již několit let (od roku 2005) není, bez dokladu o ekologické likvidaci...pokud budete chtít řešit něco v registru, v každém případě musí vlastník, uvedený v polopřevodu auto na sebe dohlásit a zaplatit 800,- Kč...Aby mohl na sebe auto dohlásit bez dokladu o ekologické likvidaci, musí předložit protokol o evidenční kontrole na své jméno a auto obratem uložit do depozita, tedy dočasně vyřadit...nebo předložit současně s protokolem o evidenční kontrole také zelenou kartu z pojišťovny, kterou doloží že je auto pojištěné a současně doložit platnou technickou prohlídku...Pokud mi bude pan Cukrák opět oponovat, že lze auto odhlásit podle novely zákona, platné od 1.1.2009 - zánik účelu využití, budu já oponovat tím, že podle uvedené novely nelze vyřadit vozidlo, které fyzicky zaniklo v roce 2005, ale jen vozidlo které bude využíváno jinak než silniční vozidlo...pokud tedy vozidlo nezaniklo, lze jej přistavit k evidenční kontrole, která je zákonnou podmínkou zápisu nového vlastníka do registru...jako správní orgán mám právo a podle zákona i povinnost vyžadovat evidenční kontrolu...to pan Cukrák kouká, jak je ta novela krásně nedopracovaná...

Takže si budete musetr opatřit doklad o ekologické likvidaci, pokud šlo auto do šrotu před 1.5.2004 stačí dodatečné potvrzení sběrny železa že v roce 2004 odebrala autovrak SPZ 12-34, který byl sešrotován...

nespokojenyurednik

Mám nápad, nečekjte až Vám přij /tedy jemu/ platit za tři měsíce...nebo za rok...jdětě hned na pojišťovnu a neexistující auto pojistěte...Uzavřete zákonnou pojistku, havarijní pojistku...pojistku, pojistku,pojistku...všechny možní pojistky...Auto neexistuje, ale to snad nevadí...plaťte, plaťte, plaťte...

Přesně o to ČKP jde...Co myslíte, kolik lidí v panice po mediání kampani ČKP a vyhrožováním exekucí v televizi pojistilo neexistující auta?

celp*

Sleduju různé dotazy a odpovědi ohledně ignorace postupu při prodeji koupi a přeregistraci vozidel a nabývám stále více dojmu,že malí nezodpovědní průseráři by chtěli ať nyní jejich problémy vyřeší za ně někdo jiný. K otázce:Penále by mohl platit teoreticky kdokoliv kdo je ochoten.Když na to synek kašle a Vy máte strach jak to s ním dopadne,tak to paťte,ale jde o to jak dlouho to vydržíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]