Nejste přihlášen/a.
Odborně se to jmenuje samojistná matice, odkaz dal @ doktpr365 už v prvním příspěvku. Jen to nějak nezvládl přepsat . Samojistná ne samo
pojistná. Ještě odkaz na normu, abychom diskuzi mohli uzavřít. -
amper: jestli jste sys nebo admin,tak určitě dokážete dotaz uzavřít.Ale já bych se přesto zeptal,kde lze a kde ne tuto matici použít.A uzavírat dotaz po pár odpovědích se mi nezdá vhodné.To by potom poradna ztratila logiku.
Aha,tak díky za radu sysle hejkale Jsem to takhle nikdy nezkoumal projíždět a lustrovat kdo co radí a odpovídá.Musím se polepšit
. TO NENÍ VE ZLÉM - JEN JSEM TO NEVĚDĚL
.
Ale to použití/nepoužití bych chtěl vědět kde to je vhodné a kde nee.
Pánové, omlouvám se za formulaci. Myslel jsem to obrazně. Dotaz samozřejmě smysl má i dále, jen netřeba špekulovat, jestli se to náhodou odborně nejmenuje jinak. Norma hovoří jasně.
Jen mě trošku nadzvedla ta tipovací soutěž, která následovala po první správné odpovědi (byť byla s přebrebtem).
Co se týká použití, mnoho neporadím. Z duše tyhle matice nesnáším a v životě jsem je v žádné pořádné aplikaci neviděl. Použil bych to tak na nějaké druhořadé méně namáhané spoje, které nejsou cyklicky zatěžované. Jsem zkrátka toho názoru, že závlačka, kontramatice nebo pérová podložka jsou to pravé strojařské řešení. Anaerobní tmel jsem vzal taky na milost, ale tohle je řešení tak na stojánek na noty. Tam jsem ji mimochodem viděl, ale místo ní tam zase cpou nýty, aby ušetřili.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.