Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červená kontrolka oleje

Od: verina2* odpovědí: 8 změna:

Zdravím všechny.

Dnes po ujetí asi 30 km, když jsem parkovala, tak mi začala blikat červená kontrolka oleje. Protože už jsem byla na místě, tak jsem zastavila a asi po 10 minutách jsem zase pokračovala v jízdě a už nic neblikalo, tak jsem celou cestu zpět kontrolovala a poslouchala co se bude dít a už bylo vše v pořádku. Po vychladnutí jsem kontrolovala hladinu oleje a ta je na maximu. Tak teď nevím jestli to mám dál řešit nebo mám být v klidu až do té doby než se mi to stane znovu? Mám VW Polo, 1.2 benzín,rok 2003.

Děkuji za vaše příspěvky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Špatné čidlo, málo kvalitní olej ,nebo netlačí už tak čerpadlo. Radši bych navštívil servisaka

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den, nejčastěji se to děje při přejíždění oleje. Pokud je tam už přes limit, tak je plný nečistot a prostě neproudí tak, jak by měl,. tudíž čidlo tlaku měří malý tlak a pak svítí kontrolka. Takže vyměňte olej. Myslím, že to bude tím, že je tam už třeba 15tis.km...

jyri*
hodnocení

0x

čidlo tlaku nebo čerpadlo ale občas to muze dělat i spatný olej mě třeba dřívě u škoda 120 kdyz sem tam nalil olej plnou syntetiku tak to nechtělo startovat blbnulo to a i jako automechanik sem si nevedel rady pak sem sel s kamarádem automechanikem na pivo a ten mi rekl ze se s tim taky setkal a že to je olejem ze je to staré auto a ze je to zvyklé na polosyntetiku a ze ten olej i škodí ta plná syntetika tomu motoru od té doby jsem lil polosyntetiku Havoline a do té doby nez sem jí prodal slapala jako hodinky

k2

Asi se shodneme na tom, ze polo z roku 2003 bude mit trochu jine naroky na olej nez skoda 120, ze?

honzmalatny*
hodnocení

0x

Myslím že čidlo. udělalo mi to i u octávy,ale tam to i hlásí akustický signál.(strašně protivný).

verina2*
hodnocení

Moc děkuji za vaše odpovědi, už jsem mluvila se svým automechanikem a mělo by to být čidlem.

kami95
hodnocení

0x

A pokud to nebude čidlem, tak tím, že je starý olej? Nebo třeba tím, že je ho tam moc?

k2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]