Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vůle řídící tyčky

Od: 777 odpovědí: 3 změna:

Ahoj,chtěl bych se zeptat někoho kdo už se v řízení bez serva na feldě vrtal...mám volnou jednu řídící tyčku(když melu s kolem tak řídící tyčka zajíždí a vyjíždí cca o 0,5 mm dovnitř a ven z řízení,čep je OK,druhá tyčka je bez vůle)

Řízení samotné se mě nezdá nějaký mrtvý chod,nevydává žádné zvuky,najeto přes 320 tis

Jen tak informativně,co by to asi tak mohlo být,stačí vyměnit jenom tu plastovou vložku nebo celé řídící tyčky,po takovém nájezdu by si to řízení už zasloužilo trošku péče

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

0x

No rozebíral jsem řízení u Favorita. Na samotném vnitřním hřebenu jsou jakoby redukce složené z matky, plechové podložky a takové kónické matky. Uvnitř těch matek je lůžko a axiální táhlo s kloubkem (koulí na konci). Ono lůžko se vymele. Je takové kulaté červené cca 20mm s důlkem jako parabola.

Hřeben je zase uložen na pravé straně v takovém bílém trojúhelníkovém lůžku. Na levé straně lůžko není (asi je to tím, že je blíže konce celá převodka se šnekem).

Potřebuješ koupit ta lůžka a nové pojistné podložky pod matice redukcí (tehdy jsem musel říct na Š120. Jsou stejné, ale baby v krámě o tom neví a prý to nikdo nedělá).

Někde na netu je návod na repasi řízení Š120. Hodně jsem tehdy z toho čerpal.

P.S.: Stejně jsem si po půl roce koupil origo nové na Feldu TRW a to repasované dal pryč... Sice stojí 2000,-kč, ale za ten klid a hlavně když vím, že budu dlouho ještě Favoritem jezdit, se mi vyplatilo.

doplněno 29.12.13 01:30:

amd-autodily.cz/...

amd-autodily.cz/... (ty uši se zaklapnou o matice kladívkem)

amd-autodily.cz/...

... ;)

amd-autodily.cz/...

777
hodnocení

Tak auto nějaký čas ještě plánuji...sice má najeto poměrně dost ale slouží docela dobře...

O novém taky přemýšlím,ono 320 tis je poměrně dost..vůle na hřebenu sice nemá a otáčet s ním lze poměrně dobře,ale stejně

Sundej manzetu a uvidis jestli to lita pod tou matkou. Jinak jak se tam udela vetsi vule tak to pak pekne mlati hlavne v zatackach

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]