Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicie, výměna motoru 136b vs 136m

Od: kubinecc1993 odpovědí: 14 změna:
Zdravím , mám jeden dotaz . V autě škoda Felicia mám motor 136m a potřebuji tam dát 136b je tato záměna možná? A co vše by se musela vyměnit? Stačil by motor?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

Motor 136M je 50kW MPičko (Simos 2P) a 136B je 50kW SPičko (častěji označen jako BMM dle systému vstřikování Bosch MonoMotronic).

Motor má jinou hlavu sání, vačku, setrvačník, záslepku místo rozdělovače, sání, klapku místo vstřikovače,atd...

Při výměně musí být nejjednodušeji celý motor SPi včetně filtrboxu a elektroinstalačního svazku pro BMM Felicie (Favority totiž mají svazek upraven pro vývod diagnostiky (konektoru) za nádobkou aktivního uhlí (před motorkem stěrače)).

Úchyty stejné, alternátory stejné (pokud oba motory nemají posilovač či klimu),výfuky stejné,převodovky kompatibilní.

kubinecc1993
hodnocení

Přesně něco takového jsem chtěl vědět . Moc dekuji ... já osobně se v autech natož v motorech moc nevyznam... Nevedel by jste o nějakém odkazu nebo popř i primo motoru kde by se to dalo sehnat?
k2

Na kazdem Skoda vrakaci (to se ale nedoplatite) ci inzerce.

Napred se ale zamyslete nad financni strankou veci. Za kolik chcete auto prodat? Pokud zapocitam cenu dilu potrebnych na prestavbu+dopravu, tak pri prodeji budete znacne v minusu, nehlede na Vas cas s vymenou straveny. Prodejte auto tak jak je, ze nesouhlasi typ motoru uvedte i do kupni smlouvy a nereste to.

gumid

Zajděte na vrakoviště a vymontujte si vše co bude třeba. Nebo na Bazos.cz samotný motor.

takjan*

A jak to asi prošlo těma evidenčkama? Projde zase, ne?

kubinecc1993
hodnocení

To je právě ta otázka do teď to procházelo cca 10 let a teď s tím najednou mají problém
gumidek*

Na jinou STK na evidenčku nemůžeš?

doplněno 30.12.13 14:18:

Možná by mu pomohlo nechat smáznout číslo motoru z techničáku. Jestli to tedy ještě jde. Motor je taky náhradní díl stejně jako tlumiče nebo brzdy, akorát je očíslován v TP.

k2

Muze, ale jelikoz zavada bude uz zapsana v databazi, tak by na jiny STK museli byt dost dobry strelci, aby to nechali projit.

k2

Cislo vymaze, typ zustava. Cim si tazatel pomuze?

kubinec1993

přesně jak říká k2, asi se s tím už prostě nedá nic dělat. aale díěkuju za rady

k2
hodnocení

0x

Fyzicky nebo legislativne? Legislativne to nelze.

kubinecc1993
hodnocení

Řeším tu kvůli přepisu koupil jsem to již s tímto motorem 136m i když v technicaku je 136 b . Nyní auto prodávám a mechanici v autostylu přišli na to ze motor nesoublasi s TP a to cca po 10 letech co ten motor v tom autě je a byl cca 4x na evidenční kontrole... takže tam potřebují dat motor který souhlasí s TP a to je 136b.
742781

Trošku majzlem poškodit čislo a zdarec tak to řešim ja ,stejne jsou ty motory uplne stejny...

hodnocení

0x

136b je jednobodové vstřikování BMM, bezolovnatý benzín, řízený katalyzátor 50kw

cs.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]