Nejste přihlášen/a.
Před 3 týdny do mne zezadu narazil pán, co nedobrzdil - on škoda 10, ja nakonec přes 150 tis (nezdálo se to tak hrozné, jen plasty, proto jsme policii nevolali). Autorizovaný servis si to vyřídil s pojišťovnou, likvidátor viděl, vše OK, dnes to fakturovali...ale jak jsem dnes zjistil, viník to nenahlásil a to může být problém i v případě, že mám podepsané hlášení o nehodě, kde do poznámky uznal vinu. Tvrdí mi, že to na pojišťovně hlásil...nicméně ti od něho prý nic nemají a k hlášení ho vyzvali.
Vím, že má ze zákona povinnost své pojišťovně hlášení dodat, ale nevím, jak je to s lhůtou - pak mi nezbyde než jít na policii s tím, že odmítá ohlásit škodu...
Poradí někdo?
Díky
policie se měla volat hned, musí přijet a na jejich poznámky o nízké škodě je nutné reagovat tak že to nedokážete jako laik odhadnot a podle vašeho názoru je to přes 100 tisíc
viník dostane na místě pokutu nebo to půjde do správního řízení a prodraží se mu to
Ano, to je ale teď vedlejší, bohužel. Škodu neohlásil, byť mu to zákon ukládá, s tím chci jít na PČR, která ho vyzve - na pojišťovna nereagoval. Jen nevím, do kdy to má povinnost ohlásit a nemůžu se dopátrat.
přečtěte si zákon o policii, není rady k tomu aby vedla zapomětlivce za ručičku nebo rešila za někoho jeho občanskoprávní spory
doplněno 28.12.13 09:51:ideální je mít fotky, vše naskenovat a spolu se záznamem o něhodě poslat datovou schránkou pojišťovně vinníka
když mi někdo nabourá chci vidět jeho občanku a vemu si telefonický kontakt a když odmítá nehodu nahlásit zavolám mu nebo vyrazím za ním
jen češi si myslí že nebudou měsíc nic řešit a pak tam za ně pojede zazvonit policie
No tak se jich zeptejte, A co mám po té policii chtít? To je trestní věc to neoznámení? Stal se přestupek, tak zkusit ať to tedy dodatečně vyřeší jako přestupek, kdo nehodu zavinil.
Tak bych jen rád uvedl, jak vše nakonec dopadlo:
Viník nehodu ani po opakované urgenci neohlásil, nicméně jeho pojišťovna uznala, že euro formulář podepsal a navíc připsal "souhlasím se zaviněním" a vše již vyplatili servisu - ohlášení z jeho strany prý není nutné, pokud je vše doloženo, ale závisí na likvidátorovi.
Nicméně z principu jsem věc předal policii (škoda byla nad 100 tis), která vše dodatečně vyšetří a když už nic jiného, ten vůl dostane pokutu. Dopraváci mi velmi ochotně našli kamerový záznam (nehoda se stala v Praze u frekventované křižovatky) a tak nejsou potřeba svědci, 3 kamery nehodu zachytily
Nicméně pro příště si beru ponaučení z vašich rad a buď nechám dotyčného ihned volat pojišťovně nebo volám policii sám, za ty nervy to fakt nestojí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.