Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, sháním prostorné kombi, najedu 25tkm/rok, většinu mimo město, do oka mi padl Passat B5 1,9TDI AFN 81kW a Ford Focus II. 2,0TDCi 100kW. Co bude lepší? (jde mi hlavně o spolehlivost a konečnou cenu za provoz vozidla - tj. pořízení, servis, spotřeba...).
u passatu jedinou investicí rozvody a výměna předních světel za čirou optiku, přední náprava jke hliníková a vydrží tak dlouho jak dlouho budete s autem jezdit jako člověk
Focus má super podvozek a prot o i super jízdnoí vlastosti ale za ten motor bych nedal ruku do ohně, já měl starý TDDI 66 kw a když s tím manželka jezdila pár kiláků po městě do Tseca a zpět měl jsem problém na emisích, stačilo to pořádně projet po dálnici a vše bylo ok, 8 let bez jakékoliv závady .ale to bylo TDDi
podvozek super, proto také repase zadní nápravy stojí trochu víc. je tam trochu více silentbloků. letos to mám v plánu a pokud budu měnit jen silentbloky, tak tam budu za šest tisíc se značkou Mayle. práce pro mě v klidu tak dva dny. dělal jsem předek a vymlátit silentblok z ramene byla docela nesranda
Pěkný den, ení to tak jednoduché říct Ale nejspíš bych doporučil Focuse, a to z důvodu, že bude určitě o něco mladší než Passat, cena bude také někde jinde, a to i z důvodu, že se nejedná o stejnou třícu aut, ale Focus je o třídu níže. Co se týče motoru 2,0 TDCi, tak se jedná o mírně nadprůměrný spolehlivý motor, stačí dobrá péče a je vše v pohodě...výhoda u Focusu je, že má také 6ti stupňovou převodovku, což se ocení hlavně na dálnicích. Navíc zátah a výkon hraje jednoznačně pro Focus. Co se týče náhradních dílů, tak zmína, že na VW se vše schání lépe, je pěkná blbost
na všechny auta se shání úplně stejně a navíc i Focusů jezdí po českých silnicích mraky. Navíc se vě většině případů u Focuse 2,0TDCi jedná o výbavu Ghia, která je docela zajímavá
pro případně více info, napiště soukromou zprávu či email
pokud tatazel sežene TDCi 100 kW bez filtru pevných částic, nic proti focusu, každcá podobná hloupost navíc do budopucna zvyšuje servisní náklady
Výsledkem odstraňování DPF filtrů v ČR je logicky novelizace vyhlášky č.302 o technickýcgh prohlídkách, od 1.1.2015 se budou DPF filtry na STK pečlivě kontrolovat a kdo ho bude mít odstraněn ten je v pr**li protože dostane TP na měsíc a půjde si ho pěkně namontovat někam do sevisu za 20 tisíc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.