Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo je to vlastně držitel? (povinné ručení)

Od: aleskroupa odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

mám trochu guláš v těch pojmech nebo spíš jen v jednom. Sjednal jsem si pojištění. Majitel uvedl jsem sebe.Pojistník není schodný s majitelem zaškrtl jsem toto políčko a napsal příslušnou osobu dejme tomu X. Poté mi obratem přišla smlouva,vše sedělo až na držitele byla tam ona osoba X. Já jsem si vždy myslel, že držitel se=majitel tzn.já. Prosím Vás jak to tedy je?

Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami95
hodnocení

0x

Držitel je to samo co provozovatel, podle mě..Můžeš mít třeba auto bez přepisu, jen na smlouvu, a mít to pojištěné na někoho z rodičů aby jsi to měl levnější, pokud jsi mladý a v tom případě je majtel normálně původní majtel, držitel ty a pojistitel ten rodič..Držitel je vlastně podle mě ten, kdo to auto používá..

aleskroupa
hodnocení

Ti vím že držitel je to samé co provozovatel. Jak bych to řekl,no majitel jsem já,i s autem jezdím. No a jak jste psal mám to pojištěné na rodiče. Akorát nechápu, že u toho držitele je napsán rodič a nee já?

kami95

Tak oni si asi myslí, že vy jste majtel a jezdí s tím na smlouvu vaši rodiče, to tam zajděte ať to přepíší..ještě bych je zdrbala kde na to byli..

buss

ONI si nemají co myslet, mají vycházet z toho, co je uvedeno v pojistné smlouvě a tam se uvádí pojistitel, pojistník, vlastník, držitel, hlavní řidič, nejmladší řidič. Pokud je to v ní uvedeno správně.

nu*
hodnocení

0x

konkrétní příklad toho jak češi podepisují a zavazují se a nikdy ty smlouvy nečtou

aleskroupa
hodnocení

Děkuji za odpovědi.Ještě jedna věc při vyplnovací přihlášky k registru. Když bude tedy provozovatel jiný než majitel (ten jsem já) budu potřebovat plnou moc provozovatele?

nu*

nechápu to, k čemu registrovat někoho jiného jako vlastníka a někoho jiného jako provozovatele který je odlišný od vlastníka...dělají to akorát leasingové společnmosti a zkomplikuje to veškeré evidenční úkony, přitom registr není ze zákona kontinuální evidencí vlastnických vztahů tak je to dle mého názoru zbytečnost

aleskroupa
hodnocení

Budu mít levnější pojištění

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]