Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení automobilu?

Od: jaknato123 odpovědí: 13 změna:

Ahoj,

jdu si přihlásit první auto. Jaké papíry mám na úřadě vyplnit? Budu měnit i spz. Co vše mám na úřadě předložit kromě TP? Je třeba jít předtím na evidenční kontrolu a co to vlastně je?

Omlouvám jse,jsem naprosto zmaten. Nemám zkušenosti s takovými věcmi,panikařím už ted.

Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami95
hodnocení

0x

Evidenční kontrola je, když ti skontrolujou vin kod na motoru s vin kodem v techničáku..teda aspoň tak si to myslím..

k2

Myslet znamena hovno vedet.

Pro tazatele:

Vyplnite formular "zadost o zapis zmen udaju v RSV", s sebou TP, ORV, zelenou kartu, OP, doklad o EK na Vase jmeno s kladnym vysledkem, "stare" RZ (SPZ) a penize na spravni polatek a pripadnou ekodan.

nu*

až na ten formulář je to správně...ve skutečnosti se k regisstraci používá PŘIHLÁŠKA K REGISTRACI

kami95: proč vlastně odpovídáte, když vůbec neodpovídáte na otázku tazatele a navíc ani nevíte...?

kami95

Tak já když jsem si koupila motorku, tak mi na evidenční kontrole jen kontorolovali kod z motoru..tak nevím, co zas radím podle vás špatně?

tex*
hodnocení

0x

na úřadě předložíte:

TP, ORV(malý TP), RZ, protokol o ev.kontrole, mezinárodní aut.poj.kartu(zelenou kartu) a OP.

Taky si vemte peníze - v ideálním případě 800kč; v příp.že auto je zatíženo eko daní tak další peníze.

EK - kontrola spočívající v kontrole identifikátorů na vozidle a v TP(VIN,typ motoru, barva ...)-cena cca 250 kč.

Na úřadě vyplníte Přihlášku k registraci vozidla a tuto doložíte všemi dokumenty co jsou uvedeny výše.

(V příp. že jste uživatelem průkazu ZTP tak jej vemte také - ušetříte za reg.poplatek a příp. i za eko poplatek.)

Tex

nu*

značky se předkládají jen v případě, že se auto registruje v jiném kraji , pokud má auto teď značky "S" tedy středočeské a registruje se opět v SČ, značky zůstávají a není důvod nosit je na úřad.

jaknato123
hodnocení

Děkuji, moc za Vaše odpovědi snad už budu v obraze :) Ještě taková maličkost (tentokráte jsem trochu zapátral pomocí google :-D ). Bylo uvedeno, že k evidenční kontrole je potřeba jen velký TP je to tak správně?

Přeji hezký zbytek dne

k2

Je to tak spravne. Bez (velkeho) TP by se jaksi spatne kontrolovala ta shodnost udaju v nem s realitou.

buss
hodnocení

0x

Řeknu to tak, každý slušný úřad to má na svém webu, popř. i odpovědi na otázky klientů. Je to jistější, protože i když by se to nemělo stát, jsou mezi úřady jisté rozdíly. Časem poznáte. Též mívají na webu tiskopisy ke stažení (u nás Formuláře ke stažení), takže lze přijít již připraven.

nu*

jen doplňuji že webové stránky "dopravníinspektoráty.cz", "registrvozidel.cz", "registryvozidel.cz" , "přihlašováníaut.cz" a další a další podobné nejsou oficiální stránky dopravních úřadů, i když to česká veřejnost občas nechápe...informace zde uvedené jsou často lživé, jsou tam různé cenníky které ale nejsou správními poplatky, ale jde o poplatky do soukromých kapes podnikatelů, jsou tam formuláře které neodpovídajéí vzorům dle příloh vyhlášky

Ještě doplnímp.Nu-všechny úřady v ČR musí chtít stejné doklady a ne že jeden chce tohle a druhý úřad něco jiného!

nu*

já o tom skutečně nevím, že by v ČR chtěl jeden úřad něco jiného než jiný úřad, ale vím o tom, že na stránkách dopravninspekloráty byla informace že za trvalé vyřazení se platí 900,-Kč

Na přihlášce k registraci je ve spodní části vyjmenován seznam dokumentů které se předkládají, pokud má přihláška formu přílohy vyhlášky č.243 o registarci je seznam definitivní a konečný a nelze požadovat nic navíc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]