Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, předem předesílám že je toto docela extrém. Před rokem a čtvrt jsem si koupil od kamaráda motocykl jawa 350. Po koupi ji kamarád na pojištovně odhlásil. Našel jsem si přítelkyni, která bydlí dosti daleko od domova a bydlel s ní. S motorkou jsem nejezdil a ani tam jsem ji nevezl. Byla pořád uklizená v garáži
Až nyní řešíme s kamarádem převod na mě
fakta:
- je stále přihlášené na evidenci vozidel na kamarádovo jméno
- zaplatil jsem již poviné ručení na rok 2009 na své jméno, ale dle složenek onen čas rok a čtvrt chybí . Řekli mi, že to nejde platit zpětně, což se mi zdá jako blbost, když to chci urovnat.
Ted me čekají asi nemilé sankce.
Prosím Vá, jak bych měl postupovat, abych nemusel prodávat barák ... Děkuji za každou radu
Jos
píšete v hádankách, kdo vám řekl že nic nelze urovnat zpětně, proč by jste chtěl platit pojištění zpětně, kdo po Vás chce aby jste prodal barák...to jste slyšel někde v hospodě? Myslíte na novelizovaný zákon, který platí od 1.1.2009? Motorku na rok 2009 jste pojistil, tak o co Vám jde?
Měl by jste se konečně zvednout, přistavit morotku k evidenční kontrole, případně i na technickou, poku už není platná a přihlásit jí hned na sebe...To Vám radím...
nezbývá mi nic jiného, nežli opět souhlasiit s NU.
neposlouchjte tolika sdělovací prostředky, ne vše je pravda, jan novináři píšou!
- "nelze urovnat zpětně" mi řekla paní kde jsem si sjednával pojištění na rok 2009. Dělal jsem to u stejné pojištovny, u které měl kamarád motorku pojištěnou a ta mi také řekla že ji kamarád odhlásil, takže byla přez rok bez poviného ručení
- "prodej baráku" - zatím nikdo nechce abych prodal barák, ale právě proto, že motocykl nebyl pojištěný přez rok, tak se obávám o dost velké pokuty. Je to přeci jenom povinnost majitele motorového vozidla pojištění platit (pokud není v depozitu). Ted jsem si přečetl, že ono placení pov.ručení od 1.1.2009 je ta každý nezaplacený den (pro mě 30Kč) do datumu uzavření povinného ručení pro r.2009. A neplatí zpětně (pro r.2008), což se mi dost ulevilo. V tom článku bylo i psáno, že mě uvědomí příslušný úřad, kolik od 1.1.2009 mám zaplatit, takže se nemusím bát, že na mě zapomenou
- na evidenční kontrolu se chystám začátkem příštího týdne, přepsání s kamarádem provedeme asi ještě tento týden. Na přepsání budu potřebovat pokud se nepletu V a M techničák a doklad o zaplacení povinného ručení ... nebo ještě něco? Samozřejmě nechci, aby kamarád něco platil za mě (za minulé roky nezaplacení povinného ručení)
Jenomže jak dokážu, že v roce minulém jsem přez rok motocykl neměl na silnici, že bylo opravdu v garáži. Připomínám, že kamarád při prodejí své motorky mě poviné ručení odhlásil a za rok 2009 jsem ho zaplatil. Výsledek je rok 2008 nezaplacen
V těch paragrafech a podání nerozumím portal.gov.cz/...
k registraci motorky na Vás potřebujete, aby jí poslední vlastník na Vás odhlásil, tedy aby byl ve velké TPa registru o tom učiněn zápis..vozidlo odhlášeno na...dále protokol o evidenční kontrole na Vaše jméno s kladným stanoviskem technika, platnost technické kontroly prokážete buď protokolem, nebo zápisem ve velkém TP..k tomu malý TP, zelenou kartu pojišťovny,doklad totožnosti, vyplněnou žádost a správní polatek 500,- Kč...značku, pokud je MOTO z jného kraje..dostanenete novou...
Dobrý den,
v roce 2008 mi ukradli auto. Neřešil jsem odhlašování ani povinné ručení neboť každý měsíc volám na PČR zdali auto nebylo nalezeno, proto jsem odhlášení či povinné ručení házel za hlavu (už tak mne celá akce se zlodějem idiotem vyšla na nemalé peníze).
Dnes po přečtení článků jsem se rozhodl auto odhlásit. Povinné není uhrazeno od 1.1.2009 do dnešního dne. Lze toto provést zpětně? Pochybuji o tom.
Děkuji za informaci/radu.
Martin
Tomu nejak nerozumim - pokud policie patra neuspesne, meli by snad po mesici pripad odlozit, uzavrit, dat Vam papir, s tim na registr, pojistovnu a hotovo...
Zdravím Vás Jardo,
zatím se nic takového nestalo. Evidentně o toto musím požádat sám!? Prověřím to. Děkuji za informaci.
Přeji hezký den,
Martin
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.