Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, k vánocům jsem od známého konečně dostal gola sadu s označením 1/2 šestihran od Firmy MeRoX, ale při rozbalení ve mě budí menší nejistotu jakožto student a už 2 hým rokem zaměstnanec servisní praxe namísto školní si z prominutím připadám jako idiot,že tomu nemohu přijít na kloub .Samozřejmě,že jsem na netu goglil a tato sada tedy 1/2 by měla být nejrozšířenější a nejuniverzálnější sadou v automobilním průmyslu co se oříšku týče.
Ale je tu jedno velké,ALE oříšky/hlavice mají takový netipický tvar namísto klasického 6 hranu vyboulený nebo jak bych to popsal bohužel jsem se s takovou sadou ještě nesetkal na praxi máme velký box od starlinu též několik gola sad a ani v jedné tento oříšek není přikládám foto pro objasnění tak mě napadá, zda se nejedná o nějaké špatné označení protože při nandání šroubu nedosedá na celou oříšek,ale cca zhruba polovinu a dosedací hranku .
ZDE přikládám foto pro jasnější pochopení
Předem Děkuji za jakkoukoliv odpověď
je to prostě uchycení jako u očkového klíče
doplněno 26.12.13 11:47:takže to jde na šestihran normálně nasadit
Jde jen o jistou inovaci, oříšky s "vybouleným" tvarem by měly jít při montáži o něco lépe nasazovat na matky, jinak je funkce uplně stejná.
doplněno 26.12.13 20:34:Opičák: dělám s oběma typy co mám zrovna po ruce a v opotřebování matek jsem nějak nezpozorovat rozdíl a to jsem poutahoval a napovoloval miliony šroubů. Jen mám vždy pocit, že se o trochu lépe nasazuje.
No inovace? asi 15 roků stará. Je to dnes již běžně používaný typ ořechů. Nejde o to, jestli jde líp nebo hůř nasadit na šestihran, ale jde o to, že neomačkává hrany matic a šroubů a tak je téměř nemožné takovou matici protočit. Právě proto, že dosedá cca v 1/3 plochy a ne na konci je o mnoho výhodnější používat tento typ ořechů. Klasické šestihrany již tak 8 roků nepoužívám a to z toho jediného důvodu - ničí tedy "ožvejkává" šestihran.
doplněno 26.12.13 13:55:edit: tzv. profil DynamicDrive
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.