Nejste přihlášen/a.
ahoj v expanzce byla chladící na max a ted je na min dle mého se strácí voda do oleje protože nikde nekape a z výfuku také nejde pára... Dnes jsem měnil olej a na víčku bylo docela dost emulze a nemáme ještě takové mrazy aby se tam hojně dělala a v oleji byli bublinky ... Kde mám hledat příčinu úniku do oleje?
Kapalina se nikdy nedolévá za studena na MAX. Vždy mezi rysky MIN a MAX (za studena). Ohřátím či výrazně vyžší teplotou motoru kapalina dosáhne rysky MAX. Na MAX se nedolévá ani u Fabie a ani u Octavie.
V důsledku dolití na MAX je soustava namáhána vyžším tlakem a pak snáze prdne i staré a načaté těsnění hlavy motoru (ne vše víčko expanzky zachrání).
Pokud auto bíle kouří a na zapalovacích svíčkách je na elektrodě zlatý prášek, tak je jasné KO těsnění pod hlavou.
Popř kaše v oleji na víčku (i na měrce).
U MPi a SPivoda často uniká i víčkem termostatu (domky z plastu a lidi si kupují nejlevněší šunty z Polska). Jedině originál domek ze Škodovky komplet celý za 700,- drží a hlavně vydrží.
doplněno 25.12.13 17:31:Pozn.: Víčko oleje se pravidelně utírá po kontrolách, aby se tvorba emulze zjistila včas. Stará emulze z víčka jen tak nezmizí...
Když jsem byl na přezutí tak mi to tam dolil na max nemrznoucí ... auto nekouří jen trochu ráno ale to je normální a když je venku zima ... svíčky jsou čisté... žádná kaše v oleji jen pár bublinek, na měrce nic ... na víčku větší vrstva emulze a kapky vody termostat rok starej ale nevim jakej mi tam dal jinak motor je suchej nikde nevidim únik...
Ta voda ti třeba z toho domku termostatu bude utíkat pomalinku a bude kapat na horký motor, kde se odpaří.
Hned bych nepanikařil s fouklým těsněním nebo prasklou hlavou!Pkd byla chl.kapalina na max-tak se teplem a takem při provozu (chladicí soustava je přetlaková!) vytlačilo ven.Normálně bych trochu dolil vodu ale na na max ,aby bylo víc než min.Olej bych kontroloval jeho množství-pkd by šla voda do oleje,ten by musel trochu přibývat a jezdil bych.max s pravidelnou kontrolou těchto provozních kapalin !
voda se většinou ztrácí přez netěsné hadice či vodní pumpu pokud by šla do oleje poznal bys to s oleje by byla emulze
bílej neřád na olejovým víčku je normální zvláště na krátkejch trasách kdy se motor neohřeje
špatný těsnění pod hlavou se projevuje tlakováním hadic.špatnýn topením či lítáním teploty
za jak dlouho ti ubyla voda?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.