Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrolka EPC - auto nestartuje

Od: janek* odpovědí: 9 změna:

dobrý den, vcera při jízde se mi rozsvítila kontrolka EPC a za pár metru mi prestal reagovat motor az jsem musel auto odstavit a odtáhnout. auto uz pak nešlo ani nastartovat... mam škodu fabii 1.4 16V. mohl by mi prosím nekdo poradit co to může být za závadu?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jakože chcípl nebo jen nešel přidat plyn? jinak by mohl být problém s plynovým pedálem.. chce to na diagnostiku

janek*
hodnocení

nesel dat plyn, az jsem musel uplne zastavit...

mikul*
hodnocení

0x
Taky se mi ve fabii rozsvitila
.ujel jsem jeste cca 150km a pak byl v servisu. MUSELI to dat na diagnostiku a zjostili ze je to nejaka vecicka s brzdama. Uz nevim jak se to jmenovalo. Stali to 1000kc
Jo muze to byt i spinac brzdovych svetel ale to by melo normalne jet.
janek*
hodnocení

no však právě...

nu*
hodnocení

0x

prasklá hlava

hodnocení

0x

Mnohé kontrolky se rozsvěcí při poklesu napájecího napětí, tedy při poruše alternátoru. Postupně se rozsvěcí ABS, EPS a jiné zbytečnosti - auto ještě stále jede. Pak to zdechne, světla ještě mohou svítit, ale na start to proudově nestačí. To je jedna z možných závad. Takže změřit napětí na akumulátoru, zkusit startovat přes kabely (ale přes skutečné kabely a ne ty šmejdy co se prodávají na pumpách, v Baumaxex či jinde). Když to chytne tak je to téměř jisté - alternátor.

Ale opravovat auto přes internet je poněkud nešťastné řešení, zvláště pak u ještě neidentifikované závady.

hodnocení

0x

na tvým místě bych se vyprdnul na opravy typu pokus omyl a našel bych někoho kdo má VAGa aby ti to napích a stanovil závadu

vlez do nákýho škoda klubu vznes dotaz určitě se poblíž místa tvého bydliště najde někdo ochotnej ti pomoci *palec*

mux

Jak napasl přede mnou ;) Vysrat se na škoda servis a dát to někomu kdo má Vasila (VAG) nebo KTSko... Podle mě to bude škrticí klapka na tomto autě je elektronická ;) muže to být plynem ale to by chytlo :)) A co se týče brzdového snímače u pedalu tak ano u benzinu to také signalizuje kontrolka EPC u dieslu kontrolka žhavení! ale to bud svítej pořád nebo nesvítěj vubec... A kdo má ESI Tronic tak ten ho přímo navede jak to má hledat ;) Ale muže to být i čerpadlo ;) vrčí ti? fungují vstřikovače? závad muže být mnoho ;) Ta kontrolka signalizuje spostu věci... ale zaleží jestli bliká a pak jestli auto ještě pípá či ne ;) A napiš mi kod motoru máš AUB BBZ (74kW) AUA BBY (55kW) nebo BKY jako já? :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma auto nestartuje
Otázky na téma epc auto
Otázky na téma epc fabia
Otázky na téma epc kontrolka
Otázky na téma kontrolka epc
Otázky na téma nestartuje auto

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]