Nejste přihlášen/a.
dobrý den, vcera při jízde se mi rozsvítila kontrolka EPC a za pár metru mi prestal reagovat motor az jsem musel auto odstavit a odtáhnout. auto uz pak nešlo ani nastartovat... mam škodu fabii 1.4 16V. mohl by mi prosím nekdo poradit co to může být za závadu?
Mnohé kontrolky se rozsvěcí při poklesu napájecího napětí, tedy při poruše alternátoru. Postupně se rozsvěcí ABS, EPS a jiné zbytečnosti - auto ještě stále jede. Pak to zdechne, světla ještě mohou svítit, ale na start to proudově nestačí. To je jedna z možných závad. Takže změřit napětí na akumulátoru, zkusit startovat přes kabely (ale přes skutečné kabely a ne ty šmejdy co se prodávají na pumpách, v Baumaxex či jinde). Když to chytne tak je to téměř jisté - alternátor.
Ale opravovat auto přes internet je poněkud nešťastné řešení, zvláště pak u ještě neidentifikované závady.
na tvým místě bych se vyprdnul na opravy typu pokus omyl a našel bych někoho kdo má VAGa aby ti to napích a stanovil závadu
vlez do nákýho škoda klubu vznes dotaz určitě se poblíž místa tvého bydliště najde někdo ochotnej ti pomoci
Jak napasl přede mnou Vysrat se na škoda servis a dát to někomu kdo má Vasila (VAG) nebo KTSko... Podle mě to bude škrticí klapka na tomto autě je elektronická
muže to být plynem ale to by chytlo
) A co se týče brzdového snímače u pedalu tak ano u benzinu to také signalizuje kontrolka EPC u dieslu kontrolka žhavení! ale to bud svítej pořád nebo nesvítěj vubec... A kdo má ESI Tronic tak ten ho přímo navede jak to má hledat
Ale muže to být i čerpadlo
vrčí ti? fungují vstřikovače? závad muže být mnoho
Ta kontrolka signalizuje spostu věci... ale zaleží jestli bliká a pak jestli auto ještě pípá či ne
A napiš mi kod motoru máš AUB BBZ (74kW) AUA BBY (55kW) nebo BKY jako já?
)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.