Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dira v pneu z boku

Od: zizalice odpovědí: 21 změna:
Ahoj, myslite, ze tohle je na akutni vymenu? Neslo by to nejak opravit? Vsimla jsem si toho az dnes, ani netusim jak dlouho s tim jezdim, ale vypada to, ze vzduch neutika, ze to chytil asi jen plast
Dira v pneu z boku

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Takto poskodenu som mal MATADOR MP 58.Nasiel som vo svojom okoli firmu co to dokazala opravit.Firma este riesi aj prehlbovanie dezenu pneu pre kamiony,vyrovnava disky.Staci dat do google "zvaranie pneu"Ja osobne byt vami tak to skusim a to koleso dam dozadu a to miesto aby bolo lahko viditelne-- u mna to umiestnil servisak pri ventil aby som to nemusel hladat.Pravidelne to kontrolujem.

hodnocení

0x
Nejde poznat hloubka. Pokud je to jen horní 1 mm tak bych neřešil. Jestli do konstrukce, rychle vyměnit, ale to už by utíkal vzduch.
zizalice
hodnocení

Vzduch neutika. Asi. A kdyz se na tu fotku divam tak vidim i skrabnuty disk disk a vybavuju si ze jsem trochu vic skrtla patnik uz v lete kdyz jsem uhybala sanitce. Jezdim na zimnich porad, zas toho tolik nenajezdim. A ze bych si toho vsimla az ted je mozne. Na strane u spolujezdce nikdy nesedim

hodnocení

0x

*sok* Tak s tímhle bych se bál dojet i do nejbliššího pneuservisu. A že už jsem jezdil s lecčím.

moto*
hodnocení

0x

Takové pneu zahazuji. Konstrukce kordu sice porušená nemusí být, ale také může a to je pro mne směrodatnější než pár stovek za novou gumu. Už jsem zažil za leta praxe bouchlé pneu a jsem rád, že jsem měl vždy i trochu štěstí.

hodnocení

0x

Boční průrazy pneu nelze opravit. Určitě se jedná o bezdušovou pneumatiku, takže pokud neunikl vzduch hned, díra tam není. Poškozená kostra pneumatiky by se projevila zvlněním boku, pak by bylo nutné ihned pneu měnit. Asi bych to nechal a pozoroval, ale jen na dobu nezbytně nutnou. Cena jedné pneumatiky není zas tak strašlivá, aby to stálo za riskování. Policii se to ale líbit nemusí, protože to jisté nebezpečí skýtá.

hodnocení

0x

Nedoporučil bych ani jako pneu na vozík za auto.S tímto i když neuchází bych se bál nejen o sebe ale i o další účastníky!Pkd by toto při namátkové kontrole uviděl policista tak bych se obával zda bude povoleno pokračovat v jízdě (spíše až po výměně za rezervu!)

zizalice
hodnocení

Dekuji za nazory. Rano ficim do pneuservisu

Na obou kolech jedné nápravy musí být stejné pneu (i cca stejně sjeté). Takže počítejte s tím, že nejspíš budete kupovat dvě.. :(

zizalice
hodnocení

Mam ty gumy rok a najeto na nich zhruba 12000 km. Je to na vymenu i druhe?

Nemusí to být na výměnu obou - jde o to, jak ta druhá vypadá. 12tkm je relativně málo, já jsem na pofiderníchPolarisech najel v zimě přes 60tkm, takže z tohoto pohledu by ta druhá guma ještě mohla sloužit, za předpokladu, že seženete stejnou se stejným vzorkem - tipuji Sava Eskimo? Ta by se měla dát sehnat.

zizalice
hodnocení

Ano sava eskimo. Akorat me trochu mate ze ve velkem technicaku mam napsane jine udaje nez na pneumatice takze bych to neriskovala kupovat treba po internetu. Ale kousek od domova mam relativne velky pneuservis tak se tam poptam

To je to těžko říct, zvlášť pokud jste třeba zimáky jezdila i v létě, tak se jejich vlastnosti už dost změnlily. Navíc není jisté, že tem typ seženete (na fotce není poznat) Uvidíte co vám doporučí. Řekl bych, že pokud bude rozdíl hloubky vzorku do cca 1 mm, tak se to dá. Pokud šlověk škudlí, tak se někdy dá i nakombinovat přední a zadní (i dkyž se to dnes moc nedoporučuje), aby byly na nápravě co nejstejněji sjeté.

hodnocení

0x

Na obou kolech jedné nápravy musí být stejné pneu...

Toto je nepravdivá informace !Jediné, co musí být stejné je KONSTUKCE PNEU. Takže klidně může být jiný vzorek. Záleží ovšem na čem to máte, pokud je to auto co jezdí dálnici sem a tam, tak bych asi volil i stejný vzorek, pokud je to jen nákupní taška, tak klidně cokoli.

To Opoičák-žel Vaše informace neni pravdivá!Ta co jste udal jako špatnou není špatná je to správná odpověď!

Na vozidle se nesmějí, s výjimkou nouzového dojetí, současně použít pneumatiky různých rozměrů a konstrukcí, pokud při schválení technické způsobilosti není stanoveno jinak. Na stejné nápravě musí být používány pouze shodné pneumatiky. Konstrukcí pneumatiky se rozumí konstrukce diagonální, radiální, smíšená. Shodnou pneumatikou se rozumí pneumatika stejného rozměru, konstrukce, druhu dezénu a značky. Druhem dezénu pneumatiky se rozumí dezén letní nebo zimní a celoroční u nichž na bočnici pneumatiky je vyznačeno označení M+S nebo M.S nebo M/S nebo MS.
Nedoporučujeme však používat rozdílné pneumatiky, např. na přední nápravě směrové pneu (s šípovitým dezénem) a na zadní nesměrové pneu. Může to negativně ovlivnit chování vozidla na vozovce.

dusger*
hodnocení

0x

To poškození nevypadá tak zle, dobré servisy by mohly zalepit profesionálními a k tomu určenými záplatami. A na záplatu vystavují i několikaletou záruku. Jistě, někdo může namítnout, že po takové opravě by se bál už jezdit, ale to bychom pak nemohli důvěřovat už jakékoli práci.

kami95
hodnocení

0x

Dokud bych si nekoupila novou, tak bych to moc neřešila, jezdi opatrně a ne rychle, kdyby to ruplo, jinak musíš posoudit podle toho jak moc je to hluboko..

zizalice
hodnocení

Tak jsem navstivila pneuservis a pan mechanik mi rekl, ze vzduch neutika, ze meni treba menit. Zalepil to s pretahl nejakou tesnici tekutinou a vypada to ok. A jeste to udelal zadaco :)
asdd

Vypadá že to je bez poškození kordu = po kvalitním zalepení by mohla dlouhodobě držet. Já bych jí ale vyhodil, nová je za pakatel a po 12 tkm bude Sava z poloviny ojetá a na sněhu už žádný zázrak...

Akorat me trochu mate ze ve velkem technicaku mam napsane jine udaje nez na pneumatice

Pokud tam máte jiné pneu než jsou v TP tak to vyměňte - při nehodě se toho chytí pojišťovna a budete mít problém.

hodnocení

0x

to diesel:

zřejmě slovu "stejné" rozumíme každý jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]