Nejste přihlášen/a.
Brý podvečer,
jaký je rozdíl, resp. je vůbec nějaký mezi měřením klidového odběru proudu na + a jaký na - svorkách? Vždy jsem měřil klidový odběr proudu rozpojením mínusu, na rozpojený kabel jsem dal jeden hrot měřáku a na kontakt baterie druhý hrot měřáku. Teď sem na netu našel jak pár lidí popisovalo že se měřák má vřadit mezi + kontakt a rozpojený kabel tak jsem zmaten. Je mezi tím nějaký rozdíl nebo měřené hodnoty budou stejné?
Hodnoty budou stejné.
Rozdíl je v tom, že od minus pólu vede většinou nějaký páskový vodič, nebo tlustá licna na kostru. A tudíž se nedá měřit během startování, pokud nemáte něco lepšího na měření, než obyčejný multimetr. Kdežto od plus pólu vede jednak tlustej na startér, a slabší jako hlavní přívod do poj. skříně. A na tom slabším se dá už ledacos měřit i při startování. Takže proto možná ta poznámka o měření v plus pólu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.