Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej ojetého auta - má nárok na slevu ?

Od: baruna* odpovědí: 5 změna:

Ahojky, prodala jsem auto.prodávající se na něj cca 2 hodiny koukal, hodinu se s ním projížděl.Moooc se mu líbilo, tak si ho koupil.Asi za týden se mu to rozleželo v hlavě a furt prudí, že chce slevu na to, že auto je prohulený (není to pravda.občas si tam někdo zapálil, ale auto bylo maximálně čisté a nesmrdělo), pak že tam nesedí karoserie (někde údajně o dva mm), pak že tam jsou neoriginální svorky na světlech a já nevím co ještě.Ted přišel s tím, že pokud mu nedám výraznou slevu, tak na mě podá žalobu a pod.Přitom on sám si přivezl napsanou smlouvu, kde není zmínka o technickém či jiném stavu vozidla, jsou tam jen naše iniciály, údaje o vozidle jako barva, značka, spz a pod.Nevím co s tím, prosím poraďte, jsem z toho celkem neštastná.Má opravdu nárok na tu slevu?

Vždyť ode mne to auto kupoval v takovém stavu, v jakém ho viděl sám na vlastné oči.A hlavně - šlo o ojetý vůz, né o nový!?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

2x

*jasne*Hezký den přeji.

V žádném případě se nenechte vyvést z míry nějakými nároky na slevu po prodeji vozu! Určitě je to věc nepříjemná,ale máte smlouvu o prodeji,ve které nic o nárocích na slevu není.Kupující to pouze zkouší,protože mu někdo poradil.V žádném případě nemá na nic nárok! Nic z toho co popisujete,nejsou zkryté závady.Já bych mu řekl,ať podá žalobu a do té doby ať neotravuje.A třeba dá pokoj,prevít...*bum*

hodnocení

2x

Pridavam se k vosikacovy.

Je ciste na vas, za kolik ste ochotna sve auto prodat. On na tu cenu po dvouhodinove kontrole a hodinove projizdce pristoupil, smlouvu podepsal, takze s cenou souhlasil.

Akorat to zkousi.

O zadne skryte vady se skutecne nejdenda - vlastne se podle popisu nejedna o zadne vady, pro ktere by mel jakykoliv pravni duvod vas otravovat.

Proste ho ignorujte.

matrixx*
hodnocení

2x

Ve Vašem případě se zřejmě nejedná o "skrytou vadu", nebo vadu, na kterou prodávající kupujícího neupozornil. V tomto případě by jste neodpovídala za vady.

Otázka jiná by byla, pokud by se skutečně o skrytou vadu jednalo, tam by jste jadnoznačně za vady odpovídala.Vyčkejte tedy na to, co se bude dít dál. Jinak odpovědnost prodávajícího za vady je tady řešena v jném vlákně, které se týká motocyklu.

Přeji hodně štěstí a nenechte se vyvést z míry.

hodnocení

2x

Přidávám se ke všem pánům poradcům, a doplním. Až příště zavolá, sdělte mu, že Váš právník souhlasí aby klidně na Vás podal žalobu. Když si zjistíte podle místa Vašeho bydliště, adresu soudu, tak mu jí napište na papír a dejte mu jí, že mu to posílá váš právník.

Jakpak asi bude reagovat?

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

no máte poučení pro příště, do Vaší další kupní smluvy už uveďte formulaci, že kupující se s autem seznámil důkladně si ho prohlédl, o všech nedostatcích, okterých jste vědela byl informován nedostatky tam vyjmenujete, a že s cenou souhlasí, že s e jedná o ojeté vozidlo a jeho stav je úměrný věku a počtu najetých kilometrů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]