Nejste přihlášen/a.
Ahojky, prodala jsem auto.prodávající se na něj cca 2 hodiny koukal, hodinu se s ním projížděl.Moooc se mu líbilo, tak si ho koupil.Asi za týden se mu to rozleželo v hlavě a furt prudí, že chce slevu na to, že auto je prohulený (není to pravda.občas si tam někdo zapálil, ale auto bylo maximálně čisté a nesmrdělo), pak že tam nesedí karoserie (někde údajně o dva mm), pak že tam jsou neoriginální svorky na světlech a já nevím co ještě.Ted přišel s tím, že pokud mu nedám výraznou slevu, tak na mě podá žalobu a pod.Přitom on sám si přivezl napsanou smlouvu, kde není zmínka o technickém či jiném stavu vozidla, jsou tam jen naše iniciály, údaje o vozidle jako barva, značka, spz a pod.Nevím co s tím, prosím poraďte, jsem z toho celkem neštastná.Má opravdu nárok na tu slevu?
Vždyť ode mne to auto kupoval v takovém stavu, v jakém ho viděl sám na vlastné oči.A hlavně - šlo o ojetý vůz, né o nový!?
Hezký den přeji.
V žádném případě se nenechte vyvést z míry nějakými nároky na slevu po prodeji vozu! Určitě je to věc nepříjemná,ale máte smlouvu o prodeji,ve které nic o nárocích na slevu není.Kupující to pouze zkouší,protože mu někdo poradil.V žádném případě nemá na nic nárok! Nic z toho co popisujete,nejsou zkryté závady.Já bych mu řekl,ať podá žalobu a do té doby ať neotravuje.A třeba dá pokoj,prevít...
Pridavam se k vosikacovy.
Je ciste na vas, za kolik ste ochotna sve auto prodat. On na tu cenu po dvouhodinove kontrole a hodinove projizdce pristoupil, smlouvu podepsal, takze s cenou souhlasil.
Akorat to zkousi.
O zadne skryte vady se skutecne nejdenda - vlastne se podle popisu nejedna o zadne vady, pro ktere by mel jakykoliv pravni duvod vas otravovat.
Proste ho ignorujte.
Ve Vašem případě se zřejmě nejedná o "skrytou vadu", nebo vadu, na kterou prodávající kupujícího neupozornil. V tomto případě by jste neodpovídala za vady.
Otázka jiná by byla, pokud by se skutečně o skrytou vadu jednalo, tam by jste jadnoznačně za vady odpovídala.Vyčkejte tedy na to, co se bude dít dál. Jinak odpovědnost prodávajícího za vady je tady řešena v jném vlákně, které se týká motocyklu.
Přeji hodně štěstí a nenechte se vyvést z míry.
no máte poučení pro příště, do Vaší další kupní smluvy už uveďte formulaci, že kupující se s autem seznámil důkladně si ho prohlédl, o všech nedostatcích, okterých jste vědela byl informován nedostatky tam vyjmenujete, a že s cenou souhlasí, že s e jedná o ojeté vozidlo a jeho stav je úměrný věku a počtu najetých kilometrů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.