Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČKP - předání případu trenscom, co stím?

Od: nosyparker odpovědí: 7 změna:

Zdravim,

před pár měsici mi přišla info o tom že jsem měl vozidlo nepojištěné. Ano opravdu měl, ale stojí již třetím rokem rozbyté v garáži. Na půl roku v tom období jsem neměl zaplaceno pojištění.

Napsal jsem jim pomocí formuláře na webu, že vozidlo neprovozuji z důvodu nepojizdnosti a tím to pro mne končilo. Žádný email, telefon, dopis nic o tom jak případ pokračuje. Nyní ho předali společnosti Transcom. Zajímavé že jim dali i moje tel číslo, ale nikde jsem nesouhlasil s předáváním telefonu třetím stranám.

Dá se ještě nyní bránit? Jedná se o 6tis což je tak cena vozidla :(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asdd
hodnocení

0x

Jestli stojí tři roky, tak se nejedná o 6 tisíc ale "trošku o víc" ;)

Doložte, že vozidlo nebylo provozováno = čestné prohlášení + svědectví několika lidí, zaslat prokazatelně.

buss
hodnocení

0x

Kdyby bylo dáno do "depozita" byl by klid. Přečíst si z. č. 168/1999 (56/2001) a prokázat, že nebylo vozidlo v inkriminovanou dobu provozované.

nosyparker
hodnocení

Jedná se o 6tis protože vozidlo je jinak pojištěný, jen asi 6 měsíců mi tam vypadlo. Tohle je poprvé kdy si nejsem jistej jestli jsem v právu. Jindy jsem měl platit něco co jsem prodal. Ale už jsem si něco načetl a dnes si necham udělat foto a podepsat čestný prohlášení. Jde o to že už případ předali dál, tak jestli se mnou budou komunikovat.

hodnocení

0x

nosyparker,

Určitě jste z neznalosti nadělal spoustu chyb v komunikaci, popřípadě ve zdůvodnění. Bohužel již nemám do ledna sůj poč, nemůžu přeposlan návody a ukázky, kdy se případ od vymahačů vrátil a byl ukončen.

Zdali se máte bránit dále, to je jen Vaše věc. Pokud budete chtít poradit, není problém, musíte se ozvat ale telefonem, páč v 14:30 vypínám tento poč a odjíždím pryč.

603902651

nu*
hodnocení

0x
danys*

kdybyste se ozval dřív než jste začal psát čkp blbosti,mohl ste to mít vyřešené jednou pro vždy za minimum času. ted platte nebo se sudtte. ale to pak nezaplatíte "jen" šest tisíc ale i třeba 16 :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]