Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálniční poplatky motocykl na Slovensku

Od: nunici® odpovědí: 15 změna:

Nemůžu zjistit jak je to s dálničním poplatkem pro motocykl na slovensku. U nás je uvedeno "automobil" , na slovensku "motorové vozidlo"

děkuji za info

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na jednostopové vozidlo,čiže motocykel,ďiaľničná známka nie je. eznamka.sk/...

hodnocení

0x

Na motocykla a dálniční známku? Nejsem odborník na cizinu, ale domnívám se, že známka je na vozidla o třech a více kolech.

dalnicni-znamky.com/...

tolls.eu/...

doplněno 05.02.17 20:29:

Pokud hledáte slovenský zákon, napište Hejkalovi.

§ 2 ods. 1 zákona č. 488/2013 Z. z. o diaľničnej známke:
povinnosť úhrady diaľničnej známky za užívanie vymedzených úsekov diaľnic a rýchlostných ciest označených dopravnými značkami (ďalej aj ako „vymedzené úseky ciest“) majú:
dvojstopové motorové vozidlá alebo jazdné súpravy do 3,5 tony,
dvojstopové motorové vozidlá kategórie M1 bez ohľadu na najväčšiu prípustnú celkovú hmotnosť,
dvojstopové jazdné súpravy tvorené motorovým vozidlom kategórie M1, N1, M1G alebo N1G bez ohľadu na najväčšiu prípustnú hmotnosť jazdnej súpravy.
.
Tolik zákon... Nikde není zmínka o jednostopových vozidlech... Ovšem pozor! Motocykl s přívěsný vozíkem už není jednostopové vozidlo!
V § 7 odst. 1 tamtéž se dočtete o osvobození od povinnosti úhrady za užívání dálnice a rychlostní cesty.

Odborní na Slovenské právo to ví přesně.

O třech a více kolech musí platit. Vy nikoliv.

Třeba v Polsku to zpoplatnene mají.
hodnocení

To je překlad ( osobní automobil) . V originále jsem našel jen motorové vozidlo podle hmotnosti,o počtu kol se nemluví

hodnocení

0x
Motocykly podle mě neplatí dálnici nikde v Evropě.
Kam by člověk tu dálničí známku nalepil?
mysmys
Neni pravda, např v Rakousku se za moto na dalnici plati. Znamku lepis na plexi ci na vidlici...

fugass*
hodnocení

0x
Na slovensku jsem na moto nebyl a kdyby ano, ani bych toto nezjišťoval a rovnou jel.

hodnocení

ne všude jsou klasické dálniční nálepky, někde to zpoplatněné je někde ne na slovensku je to elektronicky

Na motorce je problém s parkováním s parkovacíma hodinama taky mi nikdo neřekl kam je umístit...

hodnocení

0x

Na Slovensku a u nás dálniční známka na motocykl potřeba není. Ale ve většině Evropy potřeba je..tzn i v Polsku.

V Polsku známky nejsou. Projedes branou a když budeš vyjizdet tak calnes dle jejich ceniku.

Jo no, myslel jsem prostě, že se za dálnici na moto v Polsku platí. Jak se přesně platí nevím, ještě jsem to takhle nevyužil.

hodnocení

děkuji za info

gns
hodnocení

0x

zavolejte na česmad

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]