Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dal sem si svojí felicii (1.3 monomotronic, s jedním vstřikovačem, není to mpi) do servisu, s tím že mi několikrát šla hodně špatně nastartovat (cca nastartoval sem to až po 5 minutách startování, při teplotě cca -3 Celsia, baterka je v pořádku), když už sem to nastartoval, tak když sem trošku prudčeji sešlápl plyn při neutrálu tak ten motor zhasl, nebo ztratil rytmus a od zhasnutí neměl daleko, ale při tom trošku svižnějším sešlápnutí plynu na neutrál měl motor tendenci chcípnout jen od volnoběžných otáček do nějakých 1300 otáček a to i když ten motor měl 70 stupňů, při vyšší otáčkách už šel vytáčet v pohodě, ty nízké otáčky to překonalo bezproblému pokud sem plyn přidával jemně, taky sem si všiml už v létě a trvá to dodnes, že ručička otáčkoměru zastudena lehce kolísá nahoru a dolu to dříve nedělalo a začlo to podle mě dělat když se s tím nějakou dobu jezdilo bez oleje. Nejhorší je, že ten motor, když sem jel do servisu mi šel uplně normálně nastartovat a jediný co mi nehrálo bylo to, že když sem ten motor vytočil např do 3000 ot a pustil plyn, že ty volnoběžné otáčky podle mě klesyl už moc nízko, že celé auto začlo vybrovat a dunit, ale ne nějak moc, ale jelo to normálně. Tak sem to odvezl do neautorizovaného servisu a vše jim vylíčil jako ted Vám a oni to zkoušeli ráno nastartovat když byly teploty pod nulou a chytlo jim to normálně, tak to auto dali na diagnostiku a zobrazilo jim to chybu Halovýho snímače tak mě ho vyměnily i s nějakým kabelem a celková cena opravy je 1200 Kč, jednak se mi ta cena zdá vysoká a za druhé mam strach, že s tím původním hallovým snímačem nic nebylo, protože asi před půl rokem jsem si to auto dal na diagnostiku VAG 1552 a taky mi to ukázalo Halluv snímač a když sem se ptal mistra co s tím tak mi řekl teď už to nevím přesně, že klíček musí být zaplý a nebo musí být puštěný motor, aby to tu chybu neukazovalo, že ten snímač je napájen, nebo co a když sem udělal to co řekl tak tam ta závada už v té diagnostice nebyla, proto si myslím, že je dost možné že tu diagnostiku v tom servisu udělaly stejně blbě jako já napoprvé než mi poradil mistr. Ten starý Hallův snímač mi prý dají. Mě napadlo, že se jich zeptám kdy jim to hlásilo tu chybu snímače jestli při zapnutym, nebo vypnutém motoru a pak ať mi ukážou , že to tu chybu už s tím novým snímačem nehlásí. Poradili byste mi prosím jak si můžu ověřit, že země netahají jen peníze, že ten původní snímač byl opravdu špatný? Dále mě napadlo že ten starý snímač vemu do jiného servisu jestli by to šlo, aby mi ho zkontrolovali a řekli jestli byl špatný nebo dobrý. Pak také vůbec nevím jak by to mělo být s placením té opravy, když bych došel k závěru, že ten starý snímač byl vpořádku. Předem mockrát děkuji a omluvte můj pravopis psal jsem to ve spěchu
doplněno 19.12.13 02:12:A nevíte jak by to bylo s placením té opravy, když bych osobně byl přesvědčený že ten snímač vyměnily zbytečně, samozřejmě oni by tvrdily opak?
Jelo bez oleje, špatně startuje, kolísá volnoběh... Změřil bych kompresi a obával bych se přidření...
Kdyby ten motor byl přidřený tak by se to projevovalo velkou spotřebou oleje? Olej sem zatím nijak nesledoval, ono by to bylo stejně zavádějící, protože s tou feldou se jezdí jen po městě na nákupy, takže si myslím že to tu zvýšnou spotřebu oleje bude mít už jen kvuli stylu jízdy a častým startům. A to přidření motoru to se řeší výbrusem a novými kroužky?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.