Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej auta do roka

Od: frol* odpovědí: 4 změna:

prodal jsem auto do 1.roku od koupě,musim podat danové přiznání,ikdyž jsem na tom nevidělal nic?jsem fyzická osoba

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

matrixx*
hodnocení

2x

Vozidlo jste prodal v tzv. "časovém testu". Jste povinen podat daňové přiznání. Příjmy z prodeje uvedete v části - Příjmy dle §10. Výdaje lze, v tomto případě, uplatnit pouze do výše příjmů. Pokud jste nic nevydělal, budou výdaje shodné s příjmy. Daň tedy bude z tohoto druhu příjmu 0,-Kč.

Jednoznačně doporučuji neriskovat a přiznání podat, neboť v případě zjištění nepodání přiznání Vás čeká značné penále a pokuta. FÚ postupují někdy tak, že když daňový subjekt přiznání nepodá a zjistí to, nepřihlížejí k výdajům a doměří daň.

nenavádím k ničemu, (ale kde není žalobce není soudce)

gerrik*
hodnocení

0x

Můj názor - není třeba. Pokud byste během roku otočil deset aut, tak by to bylo podezřelé, ale jedno auto?

hodnocení

0x

Dle zakona musite.

Ale je otazka, zda to udelate :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]