Nejste přihlášen/a.
dobrý den
jak se pozna prasklá hlava nebo prasklé tesnení? Děkuji
Bez demontáže nee.Fouklé těsnění většinou po demontáži pozná i laik ale hlava ne vždy je to vidět jak píšep.KJaník,většinou po otlakování!
doplněno 18.12.13 16:20:To Jiří-mýlýš se ani jeden z projevů nedokáže jednoznačně určit co je špatné ,jedině rozborka a případné otlakování hlavy !Většinou jde olej do vody a ne voda do oleje (olej má větší tlak než chlad.kapalina)
těsnění se projevuje tím že ti to něco ve většině případů najdeš v oleji chladící kapalinu a prasklou hlavu nepoznáš musíš jí sundat a poslat na zkoušku kde jí natlakujou a zjistí kde uniká mě to zjistili a dokonce mi to místo poznačily červeným popisovačem kdybych jí náhodou chtěl nechat opravit
má zkušenost -když rupne těsnění tak lítá voda z nádobky tlakuje hadice jednou topí podruhý netopí
když rupne hlava tak většinou sem našel olej v nádobce s chladící kapalinou
spíš to vidim na to těsnění a pokud si nelil do vařícího motoru studenou vodu tak bych to na palici neviděl
ještě dotaz co termostat je dobrej otvírá nejede ti to jen na malej okruh pak by to mohlo vařit taky
Pokud ti to vyhází ven,tak možna cirkuluje,ale tlakuje do vody.Je velmi pravděpodobné že je to jen těsnění pod palicí.Při sundání se doporučuje dát nové šrouby hlavy a doporučuje se kontrola hlavy a příp.srovnání,hlavně u nafty!
ahoj mám asi taky ruplou hlavu nebo těsnění na 2,0TDI CR trochu semi ztrácela voda asi 1dcl na 2000km udělal jsem si ná nádobce rysku a tím to mám potvrzený ,když při nastartovaným motoru odšroubuju víčko nádobky tak se kapalina začne zvedat v nádobce a když do toho přidám plyn tak přeteče.toto jsem zkoušel asi před 3000km a nic to nedělalo výška v expanzce byla stejná nezvedala se a to už sem pozoroval úbytek vody. tak nevím co to znamená
jestli máš po jízdě v nádobce málo vody a jak otevřeš nádobku voda přibejvá tak je něco špatně většinou to bejvá těsnění ale tady u těch dvoulitrů praskali palice takže až to bude někdo rozebírat tak by to chtělo nechat i otlakovat hlavu
doplněno 27.09.14 15:38:a to co píšeš je taky špatně hladina by se hejbat neměla
doplněno 28.09.14 19:38:sundáš přepadovou hadičku z expanzky dočasně ucpeš na expanzku nasadíš hadici dáš do petky z vodou natočíš auto a jak pudou bublinky tak těsnění v háji
ahoj díky za odpověď dneska jsem to zkoušel u zahřátýho motoru , když je nastartovanej a odšoubuju víčko tak jde voda trochu nahoru ,ale nepřetíká ,ještě jsem zkusil oddělat na expanzce přepadovou hadičku a kamoš mi šlapal na plyn šla z ní voda a občas trochu bublin .než jsem povolil víčko expanzky tak jsem makal na hadice a byla tvrdší než za studena ale promáčknou trochu šla
To Sloter-koukni do expanzky,chladiče, zda-li tam jdou při volnoběhu bublinky!Toto je snadná identifikace tohoto porblému-tlakování do vody!
Jinak na 405 s motorem 1,9D jsem s tímto projevem jezdil rok a bez problémů,jen pravidelná kontrola chl.kapaliny a udržování její hladiny lehce kolem minima,pak se neztrácela,jakmile byla na půlce či k maximu-vyházelo ji to ven!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.