Nejste přihlášen/a.
před 3 lety jsem měl auto krátkodobě v depozitu(celkem 7 dní)provedl jsem změnu pojištovny,vše jsem si řádně nechal zapsat do velkého TP.Auto po tuto dobu nebylo provozováno.Doklad na to mám.
Po letech si na mě spomněla ČKP s tvrzením že jsem po těchto 7 dní neplatil pojištění,a abych doplatil pojištění s pokutou.
Odpověděl jsem jim a vylíčil situaci ,ale neposlal jsem jim kopii TP s tím že důkazy ať si obstarají na dopravce.Myslím si že
nemusím dělat práci za ČKP a shánět jim důkazy že se mýlí a já abych měl výdaje se spracováním a poštovným.
dotaz:Je moje povinost dokládat jim důkazy?Dělat práci za ČKP?
Je to jinak, ČKP vychází z údajů sdělených ministerstvem dopravy
abych to zjednodušil, ČKP zaregistruje v systému evidujícím pojistné smouvy přerušení pojiostky a hned doytčného obešle, přitom by to měla dělat ze zákona tak, že za určité období porovná nějakou množinu registrovaných aut s databází pojistných smluv a až poté co zjistí rozdíly, tedy že auta ve stautu PROVOZOVÁNO nebyla v daném období pojištěna, má obesíla majitele
Ale v praxi to dělá jinak, stačí aby někdo ukončil pojistku, a pak jí někdo uzavřel K TOMU SAMÉMU AUTU. Bez ověřování si u MDCR zda auto bylo ve stautu DOČASNĚ VYŘAZENO.
Kdyby to ČKP dělala poctivě, nikdy by vás nemohla obeslat s blábolem, že
1.) bylo zjištěno ...blablabláááááááááááá
2.) bylo zjštěno...blablabláááááááááááááááá
3.) blablablááááááááááááááá
Stručně řečeno, CKP je státem poženaná vyděračská organizace která pracuje na základě presumpce viny. Z vlastních osobních zkušenosti vám vřele doporučuji doložit kopii TP. Jinak se můžete dočkat i exekučního výměru a to že jste v právu pak budete muset dokazovat daleko složitěji. CKP je stát ve státě který je také podivný.
Pokud jim to nedoložíte, povedou vás dále jako neplatiče. Auto nebylo 7 dní pojištěno - to jim stačí k zahájení řízení za situace, kdy vy nespolupracujete. Nechápu moc, proč jste na 7 dní odevzdával RZ do depozitu a nezařídil změnu pojišťovny průběžně.
Proč? docela prosté,mimo pár případů (prodej a depozit jsou jediné důvody na zrušení PR,mimo ekolikvidace,že)Jinak lze ukončit PR jen min 6 týdnů před výročím uzavření smlouvy .Z čehož vypývá,že pkd si najdete a chcete změnit pojištovnu,tak musíte fingovat prodej,což pojištovny prověřují a dělají taktéž problémy,tudíž jednodušší je dát do depozitu,dál pojištovny ukončení nezkoumají a může se uzavřít nová výhodnější smlouva! Již chápete?
Já myslím, že jste reagoval správně. Oznámil jste jim, (ve stanovené lhůtě?), že nejste osobou povinnou hradit příspěvek do fondu nepojištěných vozidel. Teď jsou na řadě oni. Musí Vám dokázat, že auto nebylo pojištěno, tedy že lžete. Což bude, EEhm, dost těžké, že? Je jen důležité mít doklad o tom že jste reagoval, a to doručenku s potvrzením o tom, že převzali zásilku s vaší reakcí. Myslím, že to vzdají sami.
ČKP nepostupovala tak jak má = nezkontrolovala registr (kdyby ano, tak by zjistila že bylo dočasně vyřazené). = Chce vás okrást, podal bych trestní oznámení + stížnost k nadřízenému orgánu. Pokud něco zaplatíte, tak to nebude ve stadiu pokusu... Můžete zajít za právníkem jestli si nechce vydělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.