Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto v depozitu

Od: ada* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, měla bych dotaz. V roce 2009 jsem dala registrační značky do depozitu. Nyní jsem s hrůzou přišla na to, že s tím ještě musím něco dělat - myslela jsem, že se registrační značky bez vyzvednutí do roka zruší. Jde mi o to, že auto, které jsem do depozitu již dala, nemám. Nejspíše ho někdo ukradl nebo jsem ho někomu dala na náhradní díly a už nevím komu. Prosím, co mám dělat? Potřebuji auto trvale vyřadit, ale nemám ani auto, ani doklad o likvidaci. Pokud to už teď dobře chápu, tak ty auta můžu klidně nechat v depozitu a rok co rok platit 100 Kč poplatek za to, že tam jsou - třeba i do konce života- a nic se nemůže stát? Teď je tam 4 roky, na úřad co nejdříve půjdu a doplatím to, ale co kdybych čekala třeba 7 až 10 let, hrozí mi něco? Jsou tam nějaké lhůty do kdy to musí být uhrazené? No a poslední dotaz. Jedno z těch 2 aut ani není psané na mě. Kupní smlouva zhotovena sice je, ale nepřepsala jsem to, takže je to stále na původního majitele. Kdyby se něco stalo a šli tedy za ním jako za majitelem, může "hodit" vinu na mě, pokud předloží kupní smlouvu kde bude figurovat mé jméno? A pokud bych nějakým způsobem sehnala doklad o likvidaci, půjde to odhlásit ikdyž to není psané na mě? Díky moc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

nedělejte nic auto se ze zákona vymázne z registru po 31.12.2015, 1.1.2016 už prostě nebude

buss
hodnocení

0x

Zapomenout na auto? Nevím jak dámy vůči sobě, ale já bych šel na OdbDSA a popovídal si tam s nimi, mají poradit. Aha, z jednoho auta dvě. Nepřepsala, to jako vlastník neuvedl, kdo ho kupuje (Vozidlo převedeno na ...) nebo ano? Ale jinak má pomoci zatím z .č. 56/2001.

ada*
hodnocení

Mám jen kupní smlouvu, tam jsem jako kupující, ale na ten převod mi ten člověk nedal ani plnou moc.

poslechněte kolegu nu, ten radí dobře. Hlavně nechoďte nic na úřad platit!

ada*
hodnocení

Pane Milane, je pravda, že se po 31.12.2015 auto z registru vymaže?

Kde jste na to přišeli?

Tuším že Vaše datum není přesné. Tuším, že to bude v polovině roku 2015. Je to v novele zákona 56/2001 v jeho poslední změně, která platí tuším od poloviny roku 2014.

Přesně Vám to může vysvětlit odborník z odborníků, pan nu.

Páč ten zákon je dlouhý, změny jsem nestačil nastudovat a jsou věci, kdy věřím odborníkům. Takový ODBORNÍK je pan NU.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]