Dobrý den, měla bych dotaz. V roce 2009 jsem dala registrační značky do depozitu. Nyní jsem s hrůzou přišla na to, že s tím ještě musím něco dělat - myslela jsem, že se registrační značky bez vyzvednutí do roka zruší. Jde mi o to, že auto, které jsem do depozitu již dala, nemám. Nejspíše ho někdo ukradl nebo jsem ho někomu dala na náhradní díly a už nevím komu. Prosím, co mám dělat? Potřebuji auto trvale vyřadit, ale nemám ani auto, ani doklad o likvidaci. Pokud to už teď dobře chápu, tak ty auta můžu klidně nechat v depozitu a rok co rok platit 100 Kč poplatek za to, že tam jsou - třeba i do konce života- a nic se nemůže stát? Teď je tam 4 roky, na úřad co nejdříve půjdu a doplatím to, ale co kdybych čekala třeba 7 až 10 let, hrozí mi něco? Jsou tam nějaké lhůty do kdy to musí být uhrazené? No a poslední dotaz. Jedno z těch 2 aut ani není psané na mě. Kupní smlouva zhotovena sice je, ale nepřepsala jsem to, takže je to stále na původního majitele. Kdyby se něco stalo a šli tedy za ním jako za majitelem, může "hodit" vinu na mě, pokud předloží kupní smlouvu kde bude figurovat mé jméno? A pokud bych nějakým způsobem sehnala doklad o likvidaci, půjde to odhlásit ikdyž to není psané na mě? Díky moc.
Zapomenout na auto? Nevím jak dámy vůči sobě, ale já bych šel na OdbDSA a popovídal si tam s nimi, mají poradit. Aha, z jednoho auta dvě. Nepřepsala, to jako vlastník neuvedl, kdo ho kupuje (Vozidlo převedeno na ...) nebo ano? Ale jinak má pomoci zatím z .č. 56/2001.
Tuším že Vaše datum není přesné. Tuším, že to bude v polovině roku 2015. Je to v novele zákona 56/2001 v jeho poslední změně, která platí tuším od poloviny roku 2014.
Přesně Vám to může vysvětlit odborník z odborníků, pan nu.
Páč ten zákon je dlouhý, změny jsem nestačil nastudovat a jsou věci, kdy věřím odborníkům. Takový ODBORNÍK je pan NU.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.