Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda lze odpustit penále od České kanceláře pojistitelů. K 9.8.2013 jsem ukončila úvěr na osobní automobil, se kterým jsem vždy platila i povinné ručení a havarijní pojištění. Ke dni 9.8. mi byla zároved doručena platná zelená karta na další rok - tedy platná do 8.8.2014. Bez jakéhokoli dopisu či složenky k platbě. Předpokládala jsem tedy, že povinné ručení bylo uhrazeno ještě z úvěru, kartu jsem dala do auta a více už se nestarala. Nyní mi přišel dopis od kanceláře pojistitelů a mám platit penále 2900,- CZK. Byla jsem trochu v šoku, protože jsem zvyklá mít vše v pořádku. Bohužel nyní nemohu tuto částku uhradit - jsem sama s miminkem na mateřské dovolené a tak vysoká částka by mi v rozpočtu hodně chyběla. Je šance úspěšně žádat o odpouštění penále? Děkuji. Radka
Stovky až tisíce případu s čkp, ještě jsem naslyšel o odpuštění penále od čkp.
Nemají slitování, ale udělají klidně splátkový kalendář
Kolik dní bylo vozidlo nepojištěno? x 50Kč?
Já si na ČKP hned volala, po té, co jsem se z toho šoku trochu vzpamatovala. Paní mi řekla, že šance tam je, ale že víc mi říct po telefonu nesmí. Tak se pokusím asi sepsat nějaký dopis. Jinak mám penále zatím 56 dní, ale předpokládám, že příjde ještě jedna upomínka, protože tahle je pouze do 4/10/2013 a kdyby mi nepřišla teď to penále, tak to ani nemám šanci zjistit, že nejsem pojištěná. Zelenou kartu mám celou dobu v autě platnou do 8/8/2014 a nikde žádná upomínka do té doby.
jak řiká nademnou to asi nepůjde ..zkuste domluvit po telefonu.. Já jsem u axi a vše bez problému a jsem tam hodně dlouho a je to o dost levnější...platim za 1.3 1700kc ročně,, děda měl u čpp ladu která je 1200 motor a platil 2500 to je hodně velkej rozdíl! jenom hodil příklad kde to je dobré a žádné problémy s nima nejsou.
Taky už u nich nic nepojistím. Kdyby alespoň napsali dopis nebo upomínku, že jsem to nezaplatila, tak si to ohlídám. Jestli něco fakt nesnáším, tak je to nějaký dluh někde nebo nepořádek v papírech a nikdy se mi to nestalo, Fakt mě vůbec nenapadlo, že bych to neměla zaplacené. Člověk ani neví jak a už v tom lítá.
Předpokládala jsem tedy, že povinné ručení bylo uhrazeno ještě z úvěru, kartu jsem dala do auta a více už se nestarala.
Teda nezlobte se, něco předpokládat a nepřečíst si podmínky. Píšou penále, nebo příspěvek, nebo pokutu?
přečetl bych si řádnu úvěrovou smlouvu
mimochodem úvěr se nikdy nevypaltí protože auto 2x přeplatíte, lepší je slušný leasing
pokud jde o úvě tak auto bylo po celou dobu Vaše a po celou dobu jste měla povinnostiu autov řádně pojistit
U ČKP tzo můžete zkusit ale podobné komerční subjekty jsou jen stroje na peníze a nemají důvod přijít o ( vaše, ted už jejich) peníze
já si povinné ručení a havarijko sjednala zároveň s úvěrem u Škofinu a vše mi automaticky odcházelo se splátkou v jednom.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.