Nejste přihlášen/a.
Dobry den, jsem uz opravdu zoufaly a nevim si uz doopravdy rady.Mam opel vectra C 1.9 - Irmscher a mlzi se mi autoskla.Proste vyjedu z garaze a chvily je to ok, jakmile vyleze teplota z -1 na 4,5 třeba tak je to okamžitě zamlžené, stal ose mi už několikrát že sjem měl čistě okna a za 10 vteřin jsem měl všude voda na oknech.Prosímporadtě mi, ten co mi dělal klimatizaci už opravdu taky neví.Mám nový kompresor, chladiš je ok, klima normál funguje, nechávám foukat jen na čelní sklo a auto nechávám otervřené v garáži a stejně tam pořád je něco v čudu.Pylový filtr je taky nový , kanálůek na odtok je čistý a dole na kondenzát také.Měl někdo podobná problém? Já už fakt nevím co s tí mdělat ... každé ráno sjem akorát nasraný když jedu do práce a nebo za přítelkyní ... je to hodně nebezpoečné opravdu nic nevidím... alespon na ty vánoce bych mohl mít chvíly klid ne?
Někde se drží voda nebo vlhko obecně. Buď je zanesen kabinový filtr (což asi nebude, pokud vám to technik dělal), nebo jsou ucpané odtokové kanálky v tělese topení (když prší,aby voda odtékala i z topení ven z auta). Nebo je uvnitř cizí těleso (hadra).
Pokud na závada nepříjdete, tak pomůže odvlhčovač (pohlcovač vlhkosti)
Možná jsou zanesené radiátory (výměník). Něco se v nich drží. Vyměnil bych servis/technika.
mokro tam není , začne to dělat po 5 minutách jízdě v autě ani ne 10 vteřin po pádu teploty z - 2 na - 4,5 je všude voda na oknech ... já nevím co už mám tomu mechanikovy říci ... filtr nový , kanálky čistý a kondenzít taky, kompresor na klimatizaci nový a jezdím jen na foukání čelního skla.
mě napada jestli tam nemáš zaseklou regulaci na vnitří a venkovni okruh topeni nebo jak se to jmenuje... kdy volíš jestli ti vůz fouka ohraty vzduch z venku do kabiny nebo odebíra z kabiny a vrací z5 do kabiny v tu chvili je schopne auto furt a poměrně dost se mlžit... zkus toto zkouknout jestli jsi toto jeste nekontroloval...
jednak se v zimě nejezdí s klimatizací a pak nepíšete to nejdůležitěkjší, zda na sklo ten vzduch fouká
opla jsem nidky neměl ale pamatuji na podobné problém se starou octávkou kdy se zasekla přepážka ktero us eovládáí směšr proudění vzduchu z topení, někdy blbne servomotrek který přepážky ovládá
To by mě teda zajímalo, co mám dělat, když mám ochtávku II a ta mě vždy, když přepnu na ofuk předního skla tak automaticky zapne klimu. Ofuk předního skla používám v zimě i v létě, protože mi to tak vyhovuje. Když to vypnu tak po dalším nastartování zase automaticky zapnuto. Určitě by mi to v servisu byli schopni nastavit - vypnout, ale jak to ti soudruzi ve škodě vlastně mysleli jsem nepochopil. Každopádně na to už dávno kašlu a celý jezdím jak blb se zapnutou klimou. Auto je stejně na firmu, u svého bych to řešil.
Nn topení prasklé není ... všechno je ok ... jinak jsem zkoušel ten test a ta vonavka mi do auta normálně jde takže já zkusím ještě ráno jet se staženým okínkem malinko a pustit vnitřní cirkulaci ... snad já už jinak nevím co dělat
Takže problém už je vyřešený, děkuji všem za rady ... nakonec mi poradil kamarád od matky z práce.Že mu to prý také dělalo, že měl otervřená stále okna v garáži aby auto vysušil.Říkal jsem že sjem tohle dělal taky, proto není důvod hledat někde vodu protože u win ani pod koberečkama není a nakonec to byla jiná bomba.
Mechanik co m ito dělal mi i včera přes telefon stále tvrdil že mám mít zaplou klimatizaci s topením.
Když to slyšeli matky kolegové tak se začali smít že já mám vypnout a nechat foukat jen čistě topení a výsledek? Dnes je -6 a já nemám ani kousíček vody na oknech.Asi se michtěl pomstít a dělá ze mě idiota díky všem.
Ještě bych nejásal. při minus 6 je vzduch sušší než při teplotách nad nulou. Podle mě nemůže puštěná klimatizace okna zamlžovat. Pokud já například někde dělší dobu musím čekat z nějakého důvodu v autě, samozřejmě se po uečité době zamlží skla. Mám vyzkoušeno, že když po nastartování pustím klimatizaci, zamlžení mizí rychleji i při studeném motoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.