Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autobaterie nabití

Od: david63® odpovědí: 7 změna:

Zdravim

Dneska jsem v autě preventivně nabil baterku před zimou protože se s nim jezdí převážně krátké trasy.

Když jsem zapnul dálkový, ventilátor na plno a ještě vyhřejvání zadního skla tak to vždycky bylo cejtit na otáčkách na volnoběh a po nabití je to o dost lepší.

To ta nabitá baterka udělá tolik?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

udělá, teď ti alternátor živil jen spotřebiče. když máš baterku vybitou, zbytek jeho proudu co dokáže vyrobit, jde do baterky. Dnes máš alternátory s výkonem třeba 1,2 kW, a taková zátěž je u motoru na volnoběh hodně znát.

hodnocení

0x

Pochopitelně - stačí si sečíst, kolik W si vezme osvětlení, vyhřívání oken, sedadel ventilátor topení a podobné spotřebiče a zaručeně Vám vyjde, že to alternátor prostě nemá šanci dát, obzvláště na volnoběžné otáčky. Proto taky spousta aut používaných na popojíždění od Lídlu k Penny má v zimě problém s baterkou - prostě se nemá kdy nabít.

foo*
hodnocení

0x

jo mohu přidat vlastní denodenní zkušenost.. nedávno jsem zde popisoval svůj problém dobíjení a baterie vůbec.. všechno jde jak má jen prostě jezdím krátké trasy a během 5ti km udělám třeba 4 starty.. po takové trase se baterie druhý den nezmůže ani na škyt takže si po těchto startech buď nechám auto chvíly jen tak bublat na volnoběh pro dobití a nebo si hodim kolečko kolem města

hodnocení

0x

U některých aut řídící jednotka při nízkém napětí (vyšší zatížení spotřebiči, vybitý aku) umí zvýšit otáčky volnoběhu, aby alternátor mohl vyrovnat tyhle ztráty.

duha*
hodnocení

0x

máš li možnost použí nabíječku pro stálé nabíjení nevěřil jsem tomu ale opravdu to baterku když se s autem nejezdí opravdu dobije a udržuje živou

hodnocení

Tak na todle stačí bohatě trafo,7815 a k tomu sulfitka 12 v 5 w

A co 7815 nějaká mderní elektronika vozu co frčí nostop?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak nabít autobaterii

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]