Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehoda - platba z ručení viníka?

Od: lexxik odpovědí: 9 změna:

Měl jsem (poprvé po 10 letech a 400tis km) menší autonehodu, kdy do mne vrazilo vozidlo co nedobrzdilo. Servis, kam jsem odjel s asistetnční službou, původně určil poškození za 90 tis, poté mne ale volali s tím, že zjistili další poškození a potřebují, abych souhlasil s navýšením o dalších cca 50 tis.

Jen mne zajímá, proč je to třeba, když škodu hradí viník? Proč je třeba abych já - jakoby u zakázky - schvaloval její výši?
Díky moc

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pokud servis nalezl další poškození, musí to před jakoukoliv další opravou ZNOVU vidět likvidátor pojišťovny! Není možné, aby si servis prováděl z vlastní vůle opravy mimo původní rozsah. Já jsem předával vozidlo k opravě včetně plné moci pro servis, aby za mě v tomto jednal samostatně přímo s pojišťovnou viníka a oprava pak proběhla zcela bez problémů
doplněno 15.12.13 10:11: Přečetl jsem si ještě doplňující informace a pokud byl skutečně u nově zjištěných závad likvidátor, potřebuje servis od vás formálně schválit navýšení nákladů (jako u každé jiné opravy), protože vy jste si zákazník, který si objednal opravu.

hujer123*
hodnocení

0x

Protože partnerem pro autoservis jste patrně vy. Nebo snad předala voidlo a objednala opravu pojišťovna viníka? Vy s postarejte, aby byla nehoda pišťovně viníka nahlášena a kdo nehodu zavinil. Pokud pojišťovna souhlasila s likvidaí škody, patrně určila i výši plnění. Pokud se cena opray zvýší, měl byste pojišťovnu informovat.

lexxik
hodnocení

V zakázkce od servisu je uvedena pojišťovna viníka, že provedla kontrolu a dokumentaci atd. Ale netuším, jak to tedy bude pokračovat. Viník po nehodě napsal, že souhlasí se zaviněním.

hodnocení

0x

Já bych nic neodsouhlasoval a odkázal bych je na příslušnou pojišťovnu, u které platí pojistné zákonné odpovědnosti viník nehody. Je vidět, že se autoservis chce na Vaší nehodě napakovat.

jndejnde
hodnocení

0x

Další, co naletěl asistenčním službám. To víte, že to zaplatíte servisu sám. Pak si budete vymáhat po viníkovi.

lexxik

No na faktuře je uveden jako úkon ocenění i dokumentace přímo od pojišťovny, navíc je to smluvní servis.

oundfeo
hodnocení

0x

Smluvní servis koho? Té pojišťovny vyníka? Asistenční službu vám poskytla také pojišťovna viníka havárie? Pročnemáte sjednaný se serivsem/pojišťovnou "krycí dopis" - pak by to skutečně vše uhradila pojišťovna viníka. Jak máte staré auto, vyšetřovala to policie? je moc málo informací k tomu, abyste dostal kvalitní odpověď.

lexxik

Omlouvám se, zde detaily:

Nehodu způsobil pán, nedobrzdil. Policie se jen zastavila, vzhledem ke škodě a žádným zraněním nás jen doprovodila mimo silnici. Viník zavolal své pojišťovně, přijela asistence, podepsal 2x formulář, že souhlasí se zaviněním. Asistenčka mne doprovodila do autorizovaného servisu mé značky, kde mi poskytli náhradní vozidlo - prý proplacené z pojistky viníka, ale pokud by to překročilo určitou dobu, dají mi vědět. Na zakázce ze servisu je zmíněno, že to likvidátor pojišťovny viděl a nafotil při první prohlídce, po otevření zřejmě zjistili další poškození a proto mi poslali, zda souhlasím s navýšením - prohlídka likvidátora pojišťovny viníka je opět zmíněna. Daný servis je smluvním servisem pojišťovny viníka.

Pojišťovna viníka to přece uhradit musí, koneckonců souhlasil se zaviněním a likvidátor to řešil - proč by to měl být problém?

Mé vozidlo je nové, poř. cena 550 tis, bez leasingu a nikoli na firmu.

Snad je toto lepší, díky moc.

nu*
hodnocení

0x

Vy nesledujete média? Každá pojišťovna se snaží co nejvíc zkrátit pojistné plnění a poškozeného OJEBAT. Mím s tím své zkušenosti. Zpravidla odmítají uhradit plnou cenu opravy a argumentují různě.

Tady nic nevyřešíte.Jednejte s příslušným likvidátorem pojišťovny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]