Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak kupovat auto přes inzerát?

Od: mouribundus odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer, koukám na bazos a mám pár tipů na auta do 100 000kč. Ovšem to je nepodstatné. Spíš mě zajímá postup koupě, přepisu pojistky. Jak to tedy udělat správně, aby mě někdo neojebal a já se nedostal do nezvratné situace. Hlavně jak to udělat, když si pro auto pojedu třeba 300km do jiného okresu.

Jaký je tedy běžný postup?

Zatím jen přemýšlím, že by to bylo asi takto.

Přijel bych, zaplatil a podepsali bychom kupní smlouvu,pojištění by bylo na předchozího majitele a ten by mi dal na cestu i malý techničák, zelenou kartu,emisní kartičkua kupon dalniční známky (ustřižek). A odjel bych. Předchozímu majiteli by zůstal velký TP a měl by zaúkol odhlášku na mě s tím, že mi velký TP odešle poštou?

Je to správně? Co si pohlídat? Proč se odstřihuje roh malého tp? Mám v tom trošku zmatek. Kupuji takto auto prvně.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gocars*
hodnocení

2x

Pěkný večer, část Vašeho postupu můžete nalést třeba na tomto odkazu - bit.ly/...

Ale v prvé řadě doporučuji pečlivě vybírat a hlavně zvolit správný model a motor :) to je vždy základ :)

hanka1205*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Před rokem jsem také takto kupovala auto. Byla to velice slušná paní, podepsali jsme kupní smlouvu, předala jsem peníze,ona si nechala oba techničáky. Mě malý techničák nahrazovala kupní smlouva a měla jsem kopii VTP.. Ona auto odhlásila a velký TP poslala. V té době to byl trošičku problém, protože to zrovna nešel registr. Pojistku jsem musela zatím napsat na VIN kod a asi týden jsem místo MTP vozila kupní smlouvu.

To Hanka1205- tak to máte štěstí že Vás nezastavili kluci z "pomáhat a chránit"!Pak by Vás od pokuty nic neochránilo!(V lepším případě)

Je přesně stanoveno jaké doklady jsou třeba pro řízení MV a tam se o tom,že ORV (po staru OTP) nahrazuje kupní smlouva nic nepíše,ani o tom že to nahrazuje kopie TP!

To Mouribundus-sepíšete kupní smlouvu ,dohodnete se s prodejce o tom,že Vám dá ORV a půjčí zelenou,které obratem pošty pošlete prodejci a pak budete spoléhat že bude také tak vstřícný a pošle Vám doklady zpět!To samozřejmě za předpolkadu že daný vůz koupíte! Ještě bývá možnost a někdo to tak řeší ,že kupec si odveze ORV a prodejce nahlásí ztrátu ,vydají mu nové ORV a TP s odhláškou,což odešle kupci.Jinak prohlédnout auto,projet atd lepší vzít ssebou známého mechoše,nebo rovnou z autem projet STK (solidní,nic nezkrývající prodjece toto umožní,samo v prac.době STK).
Pkd byste prohledal Poradte.cz tak tu najdete rady jak na postup!

doplněno 13.01.14 09:15:

To Takjan-po mně to chtěli vždy,ČP a Triglav !A vždy upozornění že je to v souladu se zákonem!

takjan*

Proč vracet zelenou kartu?

no*

Protože to říká záákon!

takjan*

Který, prosím? Slyším to poprvé a nikdo nikdy nechtěl kartu nechtěl..

Pojistovna ji chce. Ja ji vracel
buss

Je mi líto, ale máte-li řidičský průkaz, tak potřebné normy neznáte. To je též problém mnoha zbytečných dotazů zde. Představte si, že pokud pojištění skončí před lhůtou, máte právo na vrácení zbývajícího pojistného.

nu*

malý techničák nenahrazuje kupní smlouva a nesmysly co se píší na netu nemají přednost před platnou právní úpravou

buss
hodnocení

0x

Přijet, auto si důkladně prohlédnout, projet, vzít si osobu znalou, popř. zajet i do servisu nebo STK, řádně pročíst kupní smlouvu (souhlas údajů). Nebát se poukázat na vady, které v KS nejsou, žádat slevu.
U pojistky se domluvit, kdy oznámí změnu vlastníka, aby byl čas na zaregistrování vozidla na sebe. Ideální je koupit auto v úřední den a úkony provést. Odjedeš, jak donutíš aby úkon změny provedl? Roh se stříhá pro info, že auto je v tzv. "polopřevodu" Neposlouchat kecy že KS nahrazuje ORV, jako řidič jistě víš, co předkládáš policii. Na webu svého úřadu, kde se bude přihlašovat auto je uvedeno co se předkládá.

nu*
hodnocení

0x

roh malého TP se neodstřihuje zeptejte se přímo toho kdo to dělá a chtějtě vědět který zákon a která vyhláška to mupravuje, jinak je to nezákonné

300 km bych jela skorát do německa, nechat se ojebat sousedem který bydlí za rohem a bazarem 300 km vzdáleném, kdy pokaždé když tam zavolám mi majitel típne telefon je velký rozdíl

jen hlupák si koupí za 1500,- Kř dálniční známku aby jí lepil do auta které prodává

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]