Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupila jsem si Opel Tigra 1.4, r. v. 1996 za 18 tis. Kč, majitel si cca po 10 minutách po uzavření obchodu, kdy se zdálo vše ok, vypnul tel. (zřejmě měl simkartu pouze pro tyto účely) a od té doby se mu nemohu dovolat, abych zjistila, zda (a popř. kdy) byly měněny rozvody apod.
Samozřejmě počítám s tím, že do takhle starého auta se bude muset něco investovat, ale na druhou stranu, nechci z toho mít pojízdnou kasičku, auto jsem potřebovala kvůli dojíždění do práce, nemohla jsem si vzhledem k fin. možnostem moc vybírat a navíc mi vyhovuje, že je Tigra malá, jelikož se mi s ní jako začátečníkovi lépe couvá atd.
Mám hrůzu z toho, že mě auto někde nechá a nebo dokonce třeba chytne motor (od jisté události v naší rodině mě tohle děsí u každého auta), takže s sebou i s přítelem vozíme hasící přístroj.
Chtěla bych vás požádat o radu, co zkontrolovat popř. nechat vyměnit, aby mi Tigra nějakou dobu sloužila?
Děkuju za tipy a přeju hezký večer
Píšete pozdě. Měla jste sem napsat dotaz ve stylu "jaké auto do 20 tisíc". Tigra za 18 tisíc by měla být po čerstvé STK a zcela bez koroze. Pokud má nějaké chyby, byla hloupost ji brát. Je to starý šrot o kterém se ví, že má plno očekávatelných závad, nikdo ji dnes nechce. Vsadím se, že se chlap ještě teď směje, jak se toho křápu chytře zbavil. Nemá pozink, stačí jedna pořádná zima a rez se nedá zastavit. Výhled dozadu o ničem, parkuje se s ní nic moc. Nepraktický design. Doporučuji okamžitě uzavřít poviné ručení jinak se pokutě od ČKP nevyhnete - prodejce ho určitě hned zrušil.
Btw. že jste si za tuto cenu nemohla vybírat, to je pěkná blbost. Do 20 tisíc lze sehnat třeba zachovalé Seicento - bylo by tak o 5 let mladší, má pozink, žere kolem 5-6 litrů. Motor nezničitelný pokud se mění olej. Líp se s ním parkuje, líp je vidět ven, do města ideální. No ale možností v této ceně je plno, třeba Punto, Fiesta, Corsa, Felicia, Polo, Saxo, Lanos, 106,...
Obecně platí, že pokud máte zásadně omezené finanční možnosti, rozklikněte si třeba bazoš.cz, tam omezte auta cenou (třeba 7000-20000), do vyhledávání zadejte buď "2015" nebo "2 roky" - bude hledat jen auta s 2 letou STK, kupovat auto před STK nebo bez STK je blbost. Potom vyhledaná auta projděte a nějaké zachovalé si vyberte. Zavolejte majiteli s tím, že chcete nechat auto prohlédnout na STK bez zápisu a změřit emise. Pokud zavěsí, je ta STK koupená, tzn. nebrat - může se tam cokoliv vysypat. Pokud bude souhlasit, je to v pohodě a nejméně 2 roky auto pravděpodobně vydrží bez nějakých větších investic.
STK je nová (07/15) a auto korozi (k mému údivu) nemá, ač jsem laik, tak se mi zdá velmi zachovalá ve všech směrech, jsem třetí majitel (druhým majitelem byla žena, která ji měla pár měsíců), šlo mi spíše o to, co všechno dát zkontrolovat, vyměnit apod. aby se nesplnily mé "paranoidní představy", o kterých jsem se zmínila v prvním příspěvku, zajímalo mě třeba, zda se dá nějak zjistit, zda byly měněny rozvody, aniž bych je musela měnit preventivně já atd.
No puvodni majitel asi ma jackpot, protoze tenhle typ a rocnik bych tipoval spis tak na 5000 az zadarmo podle stavu... A co prepis a ekovypalne? Jinak pokud to neni nalesteny skvost, nema IMHO smysl do toho investovat vic nez benzin a olej.
Moc vám nerozumím, měla jste možnost si při koupi prolézt auto skrz naskrz, poptat se na cokoliv,projet, zajet do servisu, na kontrolu do STK. Jistě máte kupní smlouvu, pokud jste s jejím obsahem souhlasila ... Proč jste si předem něco nepřetla, nepoptala, jak při koupi auta postupovat, někoho znalejšího se s sebou nevzala?
Teď si zajeďte do solidního servisu, za automechanikem ať se na to podívá. Jinak počkejte na STK.
Chytne motor, nejste trochu "katastrofická" ustrašená, bázlivá ..?
Tak jsem si přečetl dovětek, co ještě bude? Vy jste si hned nevyjasnila jak provést změnu v registru aj? Krista pána, gde jste dala rozum? Nevím co auto stálo nové, zbytková, zůstatková hodnota je cca 10 %, hodnota šrotu. Pro zajímavost, u podnikatelů je auto odepsáno po 5 letech. Asi budete mít další problémy, co pojistka?
Auto jsem sháněla narychlo, byla to (pro mne) rozumná cena za auto v slušném stavu a podle mých představ, nehledě na to, že jsme se se slečnou sešly večer, kdy sněželo, takže jsme Tigru projely, to bylo vše ok, prohlédla jsem si stav, podepsaly jsme smlouvu a já jsem odjela... uznávám, že to nebylo nejrozumnější, ale nadruhou stranu - více možností jsem neměla
Pokud jde o můj odborný názor , toto auto se " vysype" přesně dne 7 ledna 2014 když pojedete do práce a investice do oprav budou 9700,- Kč.
Rozvody nidko neměnil protože jen hlupáci prodávaji servisovaná auta po výměně rozvodů, ti chytřejší prodávají neservisovaná auta hlupákům.
Poznáte to, pokud najdete motor a stopy po výměně .
Z kritických hloupých poznámek dalších autorů si nic nedělejte, auto je pěkné, po "žencké " co ním vůbec nejezdila, vy potřebujete jezdit, nákup jste provedla v časové tísni, jezdit pořebujete hned a starých tiger je málo, udělala jste dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.