Nejste přihlášen/a.
Pokud je karoserii míněn rám, tak na zrnitosti celkem nezáleží. Pokud jde o plechy, třeba u kývačky, tak písek jemnější, plechy se pískováním hrubým pískem mohou pokroutit. Já jsem plechy nepískoval ale barvu odstrańoval horkým roztokem louhu ve velké nádobě. Pamatuji, že to tak dělávali za krále klacka i v Mototechně. Je to ale i docela nebezpečné, horký louh pěkně leptá kůži, nedej pánbůh do oka.
doplněno 12.12.13 13:27: aroff: mají to v kolbenkách, říká se tomu balatina a tryská se to s vodou, je to fajn, jen si myslím, že špatně dostupné, co jsem viděl pískovací boxy, tak byly i malé a používalo se spíše pro matné povrchy než odstraňování barev
hodně jemné věci z měkých kovů se i pískují jemnou drtí ze skořápek vlašských ořechů, to je ale již vysoká pískovačská
už jsem o tom dříve četl a nedávno jsem viděl na satelitu nějakou americkou firmu zpracující odpad jak právě z ořechových skořápek vyráběla granulát pro nějakou pískovnu kde to používají i na veterány
myslím, že nebude problém pro tazatele vygooglovat někde v jeho okolí kde se pískujem mají to i zinkovny nebo některé lakovny a i když třeba pískování komerčně nenabízí, vždy se to dá nějak domluvit
jak jsem již psal, hlavně na plechy hodně jemný písek, ta drť do 8 mm je fakt ptákovina
Pískujte frakcí 3-8mm. Ale nevím jestli máte dostatečně výkonný kompresor. Jelikož při špatném tlaku pískování strácí učinnost. Já měl při první zkoužce pískovaní kompresor orlík a prostě to nezvládl. Nestihal doplňovat. Postavil jsem si svůj z kompresoru ikarus 2x 2 válec a konečně můžu pískovat jak se patří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.