Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levné auto na zimu ale

Od: n3ss3r odpovědí: 7 změna:

Dobrý den , potřebuji radu chci si koupit starého Peugeota 205 od známého na zimu prolém je v tom že nemá placenou eko daň je to auto spíše na dojetí takže bych ho potom asi sešrotoval , chci se jen zeptat :

můžu jezdit v polopřevodu neboli v odhlášce na mě abych nemusel platit eko daň?

můžu poté auto sešrotovat bez placení této daně a když budu v odhlášce?

díky za reakce..

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

0x

Nevím, jestlui můžete jezdit na odhlášku, ale kolega takto jezdil rok a půl. Udělal bych to tak, že bych se domluvil se sousedem, aby na Vás auto nepřepisoval. Pokud by to vyžadoval, sepsal bych smlouvu. Poté bych nechal auto sešrotovat.

kami95
hodnocení

0x

Já bych to nechala napsané na něj a jen bych jezdila na smlouvu utvořenou s ním..

jyri*
hodnocení

0x

na šrotování se vykašli prodej zvlášt papíry a zvlášt auto na bazaru hele na jaře se chystá rallyecross show a já též ted kupoval auto bez papírů :)

erikch*
Zcela legálně se všemi pravý a povinnostmi sepis se sousedem smlouvu o dlouhodobém pronájmu movité věci např.za kacku na deset let...takovahle smlouva,stejně jako smlouva kupní,je nad celým rrgistrem a nejede pres ni vlak...Navíc nemůže ani stát narknout souseda ze neuvedl změny v registru v desetidenní lhůtě protože dlouhodobý pronájem není změnou ve smyslu Zak.povinnosti o ohlášení registru...To je legální způsob jak státu na...kakat do krku s celým jeho jakoze "ekologickým" poplatkem...
doplněno 11.12.13 18:51: Jde jen o tu první případnou obesilku-poslu fotokopii oné smlouvy o pronájmu a nashle...při případně další sdelim jen elektronicky číslo jednací a pa pa...
k2

Problem tohoto postupu je, ze s veskerymi pokutami od PCR ci CKP a tomu podobnych intituci bude otravovan soused. Ja osobne bych se do tohoto postupu nehrnul ani v pripade dobrych kamaradu, natoz souseda.

k2

Papiry bez zaplacene ekodane jsou na takoveto auto neprodejnym artiklem (pokud se nejedna o nejakou "sberatelsky zajimavou" verzi). Dokonce si troufnu tvrdit, ze ani zadarmo je nikdo chtit nebude.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Při prodeji zdravotně postiženému se neplatí ani ekodaň, a ani za přepis. Potvrdil mi to vedoucí dopravního úřadu. Bohužel mi ale uteklo auto, které jsem chtěl takhle na kámošku nabýt. Často ji vozím po doktorech a nákupech. Ale, s cizím bych do toho taky nešel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]