Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak snizit spotrebu u vozu

Od: sara111* odpovědí: 54 změna:

Jak muzu snizit u Mercedesu SLK spotrebu z 12 na 7? Kamaradka ma take Medveda a objednala si mechanika. Neco ji uprava stala a ma nyni spotrebu 7-8 litru...Jak se jmenuje uprava, resp. co mechanik upravil? Ztratila jsem kontakt a nemam jak se ji zeptat :) Mate nekdo primo osobni zkusenost?

54 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

úprava se jmenuje seřízení motoru, předvídatelnost a lehká noha

sara1111

jeeee dekuju, konecne jedna normalni odpoved :)

cyril*
hodnocení

3x

Takovéto snížení spotřeby je u stejné značky nejrychlejší výměnou typu "SLK" za typ "A". ;)

stirecek*

a já si vždy myslel, že u těchto aut se spotřeba neřeší :)

sara1111

Stirecku, jak jsem psala, byl to jen napad :) samozrejme ze neresim par euro za benzin. Proste kdyz vam nekdo rekne kolik usetril za rok, tak se ptate dal...je to normalni a ja se pohybuju jen mezi lidmi co maji auto od mega a vyse...a reknu vam ze tyto lide setri nejvic! lide co utraceji a delaji ze na to maji ve skutecnosti maji par stovek a hrajou si na machry...

uz to neresim a spotrebu menit nechci...ok? :)

stirecek*
hodnocení

2x
Kdybyste sehnala ten kontakt na toho mechanika, který dokáže snížit spotřebu o téměř 50%, tak bych měl taky zájem. Myslím, ze nebudu sám... :)
larek852*

i já bych mněl zájem

sara1111

Stirecku :) ja vim, jsem jen zena a nevim o vozech nic...ovsem je pravda, ze to co mi predtim sdelila kamaradka nemusi byt pravda :) a ja ted po precteni nekterych hnusnych komentaru nemam zajem sem psat a poslouchat ty (nektere) stupidni cechacky :( omlouvam se ale je to tak...

hodnocení

0x

kolik to kamarádce žralo předtím? Jakou máte motorizaci, jakou motorizaci má kamarádka? Jaký rok výroby? V jakém poměru jezdíte město/mimo město/dálnice?

doplněno 10.12.13 22:31:

omlouvám se, mělo to být doplnění předchozí odpovědi, ne odpověď nová

sara1111

jo tak tohle musim zjistit :) Motorizaci si najdu na googlu a napisu, ted nejak nestiham. Jinak jezdim mesto prevazne a na dalnici jsem jednou za pul roku. Nicmene to byl jen dotaz, nemusim nutne snizit spotrebu, byl to jen napad. Mí kamaradi jezdi na 4l/100km. takze tak, jen dotaz :) nic vic...

ja mam Mercedesa SLK 350 a Lambo Gallardo ale to zere 20! :) nebojte tam nechci menit spotrebu :))

ted ho prodavam protoze mi stoji rok v garazi a nevyuziju ho :D

gocars*
hodnocení

0x

Pěkný den, zas nesmíte všemu hned věřit :) u přeplňovaných motorů se dá o něco snížit spotřeba díky úpravám na řídící jednotce, ale v řádech jsou to jen úspory o výši max cca 20%, a to i tak je to číslo vysoké, většinou je to spíše okolo 12%. Jak zde bylo uváděno, nejvíce záleží na součástce, která sedí mezi volantem a pedály :) můžete mrknout třeba ZDE, kde je pár tipů, jak právě se spotřebou dolů :)

sara1111

jeee dekuji, hezka odpoved :) jen co si pamatuju, kamaradka ted nemuze na STK takze to musela byt uprava motoru tak trochu no legal :D

fidonet*
hodnocení

0x

Pamatuji si na jeden kreslený vtip myslím od Honzy Vyhlídala, ale nejsem si jist zda to nebyl Pl..nic..

Ale to je jedno.

Nejjednodušší a 100% je výměna motoru. Doporučuji na šroťáku třeba motor z Škody 120 nebo Fiala 600, Pak se dostanete hodně dolů se spotřebou.

.

.

Hezký, veselý a humorný Nový rok a Silvestra ... FidoNet ®

doplněno 11.12.13 13:20:

mikihans: jj to já vím. Ono by to spíš mělo spotřebu NULA, protože by to s tím dvoutuňákem ani nehlo :)

není to jednuduché a už vůbec ne 100%, aby takový motor rozpohyboval tunu a půl těžké auto, vezme si ve výsledku víc než originální ;)

doplněno 11.12.13 12:51:

já vím, je to jen vtip, ale prostě nedomyšlený :)

raadek*
Když budeme Sáře s tou spotřebou věřit, tak mě napadá jedině možnost, že "technik" oblbnul palubní počítač s aktuální a průměrnou spotřebou. Během jízdy to může zkreslovat množství paliva v nádrži, ale při každém nastartování se palivoměr restartuje a ukáže aktuální stav. Je to jenom úvaha. Chtělo by to palubní počítač srovnat se spotřebou od stojanu ke stojanu.
sara1111

Rado: ted vidim chybu v dotazu :) ja mam spotrebu 12...kamaradka mela spotrebu 10 a ted ma 7 :D no nic, stane se, upssssssss olololol

néééé ten technik je rodina, takze ten by ji nikdy neokradl a neoblbnul :D

ja vim...ikdyz mozne je vse, ale pak by ho asi jeji pritel "zabil"...

sara1111

Fidonet: lol tak to me pobavilo...beru svuj dotaz zpet. Kamaradka mela stare auto, ja mam krasne a porad jako nove :) ale ted ho prodavam a kupuju si vetsi jeste s vetsi spotrebou :D neresim par korun, byla to jen otazka, napad, nic vic :D

relax :)

nu*
hodnocení

0x

suchen.mobile.de/...

nechápu otázku, tento mercesdes má spotřebu 6,5 litru, tak co chceš snižovat

6,5L to je vtip roku :-D :-D. Snad s kopce. :)

sara1111

tak to se pletes, muj SLK 350 ma prumernou spotrebu na dalnici 9 a jinak jezdim kolem 12-15 (mesto)

6,5? ani omylem ! :DDDDDDD

demijan*
hodnocení

0x

Jezdit na 5ku a lehkou nohou a vyrazovat z kopcu prostě klidnou jízdou. spravne nahustene kola,taky dělaj divy.

jo, podtáčet motor na pětku, to fakt moc neušetří

sara11111

ja ridim jen automat, tedy nikdy jsem nemela manual, protoze auto co si kupuju delaji jen v automatech :D

sara11111

diky diky, nahustena kola mam...mam automat :D

a uz to neresim, vidim, ze to byl blby dotaz :)) pravda, chybama se clovek uci, uz se ikdy nebudu ptat na spotrebu :DDDDD

candymann*
hodnocení

0x

mam dojem že dotazující chce budit dojem stim že ma clk a nebo slk nebo co to vlastně je.mate muj obdiv

sara11121

hahaha

ty jsi ale vtipnej...nikdo me tu nezna, toto neni FB... proc bych chtela budit dojem ze mam SLK? dnes ma v cr kazdy druhy dobry vuz na leasing :) je to tak? Pravda.

urcite se pletes, kdybych se vytahovala napisu rovnou na rovinu: ZÁVIĎ ! :)

jyri*
hodnocení

0x

:o spotřebu o tolik jo tak to bude vážně frajer prozatím motor netoč do vysokých otáček a brzdi převážně motorem nez brzdou tím ti taky slítne spotřeba jinak si nech seřídit motor u automechanika nějakého taky ti to něco udela se spotřebou

k2

Uz jste druhy, tak se zeptam: jak se takovy motor serizuje?

rv*
hodnocení

0x

Podívejte se třeba na spritmonitor.de/...

jaké spotřeby mají ostatní vlastníci daného vozu

janmega*
hodnocení

0x
Auto je pro lidi kteří na to maj a když na to nemaj, tak maj chodit pěšky.
To jsem si já nevymyslel, opsal jsem to z knížky o autech z roku 1930.
JM.
sara1111

ano, to je pravda, ten kdo na to nema musi chodit pesky

iskiii*
hodnocení

0x

měl jsem dost aut ale na spotřebu zatim suveréně vede filda 1.9d

hodnocení

0x

spotřeba klesá jednoznačně danou trasou. Já má u fábie mimo město kolem 4L a ve městě kol. 6L rozdíl vidíte 2L. Pokud máte SLK a dovádíte s ním po městě, tak je spotřeba prostě vyšší, než je běžné. Nesmíte hned věšemu věřit, když Vám kamarád řekně že jezdí za 8L, nemusí to být přesně pravda. Vetšinou každý mlží.

doplněno 05.01.14 13:01:

mj. národ čechů je podle mě národ blbů za volantem. Př. : 300m přímý rovný úsek s viditelným semaforem na konci, na kterém jasně přebliklo zelené sv. na čevené, takže k semaforu v klidu dojíždím (kde ve větším městě je čekací doba i skoro minuta) a co myslíte, předjíždí mě jeden blb za druhým samozřejmě o dost větší rychlostí, než je povolená, a u semaforu prudce brzdí na té červené, kde je po chviliččce samozřejmě dojíždím bez kvaltu. Takhle se jezdí v Brně - místňačky = závodní dráha.

k2

Proc blbu za volantem? Kazdy, kdo nejezdi na spotrebu je dle Vas blb? Timto zpusobem se da usetrit pri prujezdu mestem celkem dost casu bez vetsiho nedodrzovani rychlostnich limitu. Je to o prioritach...

meleš nesmysly.Prům rychlost ve vetším městě je běžně dosažitelná do 30km/h. Města jsou přeplněná, nic než zcela neplynulý provoz neexistuje, zvlášť tedy v Brně.

sara1111
hodnocení

0x

vy jste teda narod...no coment :) ano, mam auto za mega ale vite proc bohaty lide maji penize? protoze setri a nutraceji sve miliony nesmyslne! ten kdo je hlupak utrati sve penize nerozvazne! a bohaty lide maji penize protoze maji vsude slevy a vsechno gratis!

ja mam na benzin samozrejme penize, ale proc platit jednou tolik? nejsem idiot! :))

je mi Vas lito...chudacci cechacci

stirecek*
Saro musím reagovat na vaše psaní. Nutno říct ze vaše kamaradka může jezdit za polovinu, pokud jezdí delší trasy, naopak jízda po městě vyžaduje daleko více paliva a čím větší obsah motoru a počet válců, tím víc ta spotřeba roste. Při dálkových jízdách pokud jezdí rozumně dosáhne slušné spotřeby i se sestivalcem. Ja kdyz jsem kupoval auto, mohl jsem mít za stejnou cenu dvoulitr v naftě, přesto jsem koupil jednasestku, protože jsem věděl, ze nejvíc auto pouziju ve městě. A taky mi nikdo nevěří, ze dálkovou jezdím za 3.5 litru, ale ve městě je to již 5.5 v zimě ještě více. Takže kdyz jsme u těch milionářů a šetření, podle mě neni správná investice kupovat auto do města za mega, k čemu to je? Za prvé, člověk ten výkon nikdy nevyužije a aby se bál, ze mu to někdo odre. Znám spoustu milionářů, kteří mají drahé auta a jezdí se vyřadit na okruh do Brna, ale do práce nebo na nákup mají dacii v základu. To ze máte auto do města za mega, jen ukazujete ze na to máte, ale chcete ušetřit na nepravém místě - palivu! V garáži vám leží rok ladem další bourak - kolik asi ztratil na ceně za ten rok? Takhle se opravdu milionáři nechovají, oprAvdový milionář by ty dva miliony dále investoval, neutratil by je za zbytečné auta, které v době nákupu již ztratila 35% z ceny...
sara1111

Dekuji za reakci. Puvodne se me na to ptali me deti, takze tam puvodne vznikla otazka :)

nechapu vase narazky, respektuji ovsem vas nazor

Ja rozhodne nemam vuz na ukazovani. Tady je to vsem tak nejak jedno. Ale chapu jak to v cr chodi, je to tak porad stejne, ze?

vypadate jako schopny clovek, co tam jeste delate? :)

Znate milionare? tak to mame stejne pratele ! :D

stirecek*
Co tu dělám? :) :) otázka přímo na tělo :) Děti odrostle, tak kotvy bych zvednout mohl, zároveň ale ve věku, kdy uz nejsem dravý, silný a ucenlivy, ale do důchodu stále daleko, takže?
Milionáře znám, ale zatím platí, ze cim víc peněz mají, tím víc jsou lakomi, mají svůj život a o něčem normálním se bavit neumí. Stále přemýšlí, kde by ještě víc vydělali, ale za jakou cenu, je jim jedno...
sara1111

musim se omluvit, nechala jsem se trochu unest ! ne kazdy cech je blb a chudacek :) ale je vas strasne moc. Prestante zarlit jako za komunistu! misto zarleni a travenim casu na pc bezte otevrit svuj bussines a zacnete delat money a kupte si auto! :D

jak ale nekdo muze napsat ze se vytahuju jake mam auto? vzdyt me tu nikdo proboha nezna! :) Ja vam naprosto nechapu!

dekujeme za pochopeni :)

martinxx1

Jáj nemusíš se vytahovat že máš meďáka či lambo to je jasný že to jsou auta který žerou,to musíš vědět už před koupí takže až budeš mít AUTO! tím myslím třeba Ford Mustang,Chevrolet Camaro,či Dodge Chellenger(neboj taky žerou a dost :D) tak se vytahuj,zatím nemáš s čím... :)

martinxx1

Jo a tak mezi ty blby a chudáčky patříš asi i ty co?Když napíšeš "Ja vam naprosto nechapu! ":D a ješte píšeš bez diakritiky takže se ještě nauč psát na klávesnici :D :b

sara1111

martine: a proc bych mela psat s hackama kdyz je na mem zahranicnim pc nemam ! jak asi? ja vim, to ty nemuzes vedet, ale uz to vis, takze cekam omluvu!

premyslej trohu:) lol ne kazdy zije v CR a ma ceske pc s hacky a carky a ani na moje pc nejde ceska klavesnice stahnout! (kdyby te tohle napadlo :p)

mj. jsi vtipnej...mnoho zahranicnich firem jiz pise bez diakritiky a to z duvodu, ze hacky a carky zahranicni partneri

proste jejich pc neprecte...ja plne chapu a rozumim ti, nikdo nemuze vedet vsechno, a chybama se clovek uci...

tak pro priste uz to vis! a ja se nestydim ze to, ze zapominam psat cesky, taky cesky uz 10 let nepisu a to si myslim, ze porad mam dobrou cesinu... :D no stress!

acer008

Když jste v zahraničí už tolika let a nepišete česky již takovou dobu proč jste se rozhodla psát zrovna sem?Na českou poradnu?Podle toho co pišete mi přijde že jste blonďatá je vám tak 20 - 25 let máte doma Mercedes A a chcete si aspoň dokazát někde jinde kde na vás nikdo nepřijde že máte SLK tak to si přesně myslím.Moje druhá teorie je skoro stejná akorát se změní v tom že máte doma autobazar a párkrát jste se projela v takovém autě.

k2

A proc Vy jste kvuli takovemuto blabolu vytahl 2mesice "mrtvou" otazku?

sara11111

martine:

p.s.: ano, v cesku jsem byla chudak kdyz mi bylo 20-30, ted jsem uz tak trochu jinde a verim ze i ostatni v cesku co tady krici jak jsou nestastny a jak jsou cesi zly a hnusní, ze taky jednou odjedou, a ja jim to preju z celehosrdce.

Neni nad to se odprostit od tohoto nefungujiciho statu, kde Vam vsechno Klaus vytuneloval a vy ho jdete jeste volit...ja vas nechapu a je to pravda :D na tom neni nic spatneho, nebo ano? Martine! hadam ze je ti 23, ze?...casem zmenis nazor...

stirecek*
Svatá pravda! A to ještě dostávají různé vyznamenání za nejlepší ekonomy světa... Kalousek, Singer nápodobně!

Ono s těmi vyznamenáními je to takové typické. Kalousek ho dostal od pofidérního žurnálu, který napíše co mu zaplatíte a krom toho byl vyhlášen "nejlepším ekonomem rozvojových zemí". Naši propagandisté si to trochu upravili.

hodnocení

0x

Úvaha:

Pokud potřebujeme přemístit nějaké těleso (automobil , bicykl , chodce atd.) z bodu "A" do bodu "B" je k tomu potřeba určité množství energie v závislosti na hmotnosti tělesa a vzájemné vzdálenosti bodů "A" a "B", včetně jejích převýšení. Použité množství energie je závislé na použitém plivu _ jeho spotřebovaném množství a jeho výhřevnosti. Poté už jen zbývá s jakou účinností dokážeme energii utajenou v palivu využít _ přeměnit na práci ( výkon) Značnou část této utajené energie v palivu se spotřebovává na ztráty , zejména třením a ztráty tepelné. (Účinnost spalovacího motoru je cca 30 - 40% , 60 -70% energie z paliva spotřebují ztráty). Jedinou cestou jak snižovat spotřebu je zmenšování ztrát mechanickým třením , ztrát tepelných a zabezpečení dokonalejšího spalovaní používaného paliva.

Tímto jsem jen chtěl jen naznačit, jak jedině lze řešit, snižování spotřeby a zvyšování výkonu. Zdravím -miro

U automobilu jsou ovšem nejdůležitější ztráty z aerodynamického odporu.

hujer123*

Hoši, musíte se vždycky domluvit, co řešíte, jeden píšete o koze(motor) druhý o voze( vůz:)). Největší ztráty jsou už při změně tepelné energie z paliva na mechanickou energii v motoru - už tam je tragická ztráta 2/3. A teprve z té bídné 1/3, která se nám podařila získat z paliva nám požere podstatnou část aerodynamický odpor, valivý odpor pneumatik, tření a tak dále.

Tož asi tak. takže nelze jen napsat, že nejdůležitější ztráty jsou z aerodynamického odporu.

Jen bych připomenul: Řešíme-li možnosti ovlivňování spotřeby (její snižování) konkrétního vozidla, lze opomenout aerodynamické odpory , valivé odpory pneumatik, zkušenost a úroveň obsluhy vozidla , další jevy, které při provozu vozidla mají vliv na spotřebu a řešit jen vlivy, jak jsem uvedl výše. Vždyť se ve všech případech posuzování spotřeby, musí brát v úvahu totéž vozidlo se svými jízdními vlastnostmi, tytéž povětrnostní podmínky, téhož řidiče apod. -miro

Pokud jde o vůz již vyrobený, můžeme ovlivnit jen nepatrně odpor valivý a výrazně odpor aerodynamický.

A spotředu, prakticky jen řidičskou zdatností řidiče .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]