Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Delší kolové matky

Od: niii odpovědí: 9 změna:

Ahoj, chtěl bych se zde zeptat na jednu věc , jelikož mám z toho smutnou hlavu .

Pustil jsem se do zrychtování staré Škody 120 ( ůžovky ) a jelikož staré kolové matky byly všechny dost ožvýkané , tak jsem sehnal nové o něco robustnější než původní ( místo na klíč č.17 jsou na klíč č.19 ) . Dosedací kuželová plocha sedla na disk jak prdel na hrnec . Ovšem nová matka je o 3,6 mm delší než ta stará tudíž je šteft trochu otopený . Štefty už jsou taky trochu pobité takže jsou utopené některé i o 4,5 mm . Je to velký problém? Předem dík za odpověď a přeju všem pěkný zbytek neděle :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

není a pokud se ti to nelíbí tak jich zařež :)

hodnocení

0x

Taky jsem letos (loni na podzim) kupoval na 105 užovku nové matky a taky byly delší. Nijak jsem to neřešil :)

nii
hodnocení

Dík chlapi za odpověď , myslel sem si , že to ničemu nemůže vadit , ale jen mi vrtalo hlavou no :) Teď jen vyřešit jak povolit matky na předním kole a je klid ty malé svině se ani nehnou , když sem vzal klič na to hodil tyčku tak sem pootočil celým kolem ( a to nebylo nadzvednuté ) tak mi pak jeden musel sešlápnout brzdu a docílil sem akorát toho , že se matky začaly žvýkat , takže bude o zábavu postaráno :D

zkus to nahřát někdy stačí i horkovzdušná pistol přinejhorším něco navařit nebo ostrý majzlík a kladívko (pozor na závity)

nii
hodnocení

Dík za tipy ;) už se s tím budu muset nějak poprat :)

taky jsem je měl žvejklý, napřed nasadit ořech, pokepat kladivem, potom pořádnou páku a povolily docela pěkně :) bez pobouchání kladivem jsem na nich (s trubkou na klíči) klíč ohnul *smich*

niii
hodnocení

Jsou to malé mrchy , co si budem nalhávat :-D Klepal sem po nich kladivem , stříkal sem tam i WD ... tuhlé kůrů sem dělal 3 dny a doufal , že to povolí :-D po třetím dnu sem nasadil klíč na kola nadstavilo to trubkou , zarval sem a kolo sem protočil jak už sem psal :-D po zmáčknuté brzdě se ty matky vyžvejkaly akorát ... Mám strach tam namlátit menší ořech , protože jestli se mi to vyžvejká i pak ... sem doslova v prdeli :D zkusím to předtím ještě nahřát a uvidíme

hujer123*

U matky je to snazší než u šroubu. Malou flexou odbrousit matku až skoro k závitu, Jednak se zmenší pevnost matky a jednak se od broušení ohřeje.

BTW nebylo by rozumné vyměnit i štefty, když píšete, že už jsou načaté?

niii
hodnocení

Dík za tip :) s těma štěftama máte samozřejmě pravdu , mám v plánu sundat celou přední nápravu a co půjde sehnat vyměnit za nové, zbytek dát do co nejlepšího stavu . Jen teď první jsem chtěl sundat kola a nalakovat je ,abych neměl rozdělané vše najednou :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]