Nejste přihlášen/a.
Mám FORD S- MAX a na něm kola o průměru disku 16´´. Tachometr ukazuje 50 km/hod, ale stacionární radar 43 km/h. Domnívám se, že je tachometr cejchován na použití kol 17´´ popř. 18 ´´, která se při této rychlosti pomaleji točí. Nedá se pomocí palubního počítače nějak ten tachometr nastavit na průměr disků 16´´?
Tacho proměřuje zcela normálně, je tak nastaven,od ...do. Ale, tyto radary nejsou cejchovány, chce jich to projet více.
doplněno 09.12.13 22:52:Mimochodem, i na to je norma! A prostá zásada je, že tacho nesmí nikdy ukázet míň, že je skutečná rychlost. Takže kec, jel jsem přesně 50 podle tacho při změření radarem a pokutování za překročení je ...i ten radar má toleranci.
Toníku, zdravím Tě.
Rychloměry musí ze zákona (evropský předpis) musí ukazovaz vždy více, nežli jedeš. Počítač kilometrů ale ukazuje přesně, podle pneumatik namontovaných.
Zkontroluješ to tak, že na delší silnici, kde jsou označeny kilometrovníky, zapamatuješ stav na kilometrovníku a tachometru, po deseti kilometrech to porovnáš.
Domnívám se, že nastavení počítače neumí měnit průměr kol a tím si měnit udaje na tachometru..Když tak přemýšlím, nesmí to ani jít změnit.
Přeji krásný převánoční čas.
Díky všem za odpovědi. Budu tedy jezdit podle tachometru 50 km/h, alespoň budu mít jistotu, že mne radar nevyfotí. Budu trochu zdržovat za mnou jedoucí řidiče, ale to snad není na závadu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.