Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký druh benzínu tankujete - rozdíly

Od: heterak® odpovědí: 10 změna:

Jaký druh benzínu tankujete?

Moje auto jede na Natural 95.

Dnes sem omylem natankoval jiný druh benzínu než tankujiže za 37,5kč . Jedná se MAXX MOTION natural 95.

Máte nějaké zkoušenosti s "dražšími" palivy?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zkušenosti mám takové, že rozdíly nepozoruji.

A to ani v případě benzínu, tak i nafty.

Výkon i spotřeba jsou buď stejné, nebo jsou rozdíly "nezjistitelné" (bez použití velmi přesných přístrojů..).

hodnocení

1x

To, že jste natankoval ,,prémiové´´ palivo, nejvíc pocítí Vaše peněženka. Ostatní vlivy jsou , dá se říct, vcelku zanedbatelné. Motoru to neublíží, ale taky nepomůže.

jyri*
hodnocení

0x

Hele já jezdím sice na motorce ale jelikož mám malou nádrž tak poznám tankuju na OMV a skoušel sem ject nádrž s natural 95 s tim sem ujel 218km a s 100oktanovým benzínem sem ujel 251-255km většina lidí si myslí že když má větší podpalovatelnost ze to bdue více žrát ale podle mého jsem nemusel tolik přidávat plyn abych jel mojí průměrnou rychlostí 80/h a proto to tolik nezralo protoze sem jel o 1000otáček min od té doby nankuju benzín u omv že natankuju 2/3 nádrže klasickým 95 a 1/3 100oktanem tankuju to cca +- v tomto množství protoze je to pro mě nejidealnější a kdyz se tankuje samotnej 100 oktan tak to prý nedělá moc dobře motoru protoze to podpaluje ventily

Rychlost vozidla je dana otackama motoru a prevodem otacek z motoru na kolo..

Je fyzikalne nemozne jet stejnou rychlosti na stejny prevodovy stupen (coz se predpokladam delo) a tocit pritom motorem o 1000 otacek za minutu mene.

A zadne palivo s timto faktem nemuze nic udelat.

-

Jedine vysvetleni by bylo, ze si drive zapominal radit vyssi stupen.

k2

Toto je slusne receno snuska dojmu a ptakovin.

hodnocení

0x

Běžný N95 u Tank ONO a do toho běžný Etanol E85 (někdy i jen etanol) .Je prověřené že můj motor na lepší benál (zkoušen N98 i prémiový 100 oktanový) i přes dp výrobce nejede lépe spíše opačně. Zkušenost z minulosti,kdy jsem měl fiata 125P předepsaný byl (tenkráte!) Super 95 ale předchozí majitel chtěl šetřit ,tak jej měl seřízen na Normal 91.Nechal jsem jej peřídit z5 na Super a pocitově jel lépe a spotřeba klesla,cena na kilometr díky vyšší ceně supru zůstala i přes úsporu stejná.

V seat Ibiza 1,7d,provoz na normální naftu a bionaftu bez rozdílu.Ale v P405 (1,9D) na naftu (NM) pocitově-pomaleji zrychloval,při provozu s RO nebo rovnou jen čistý RO vše lepší.Spotřeba dlouhodobý průměr ,bez ohledu na styl,naložení,palivo ... atd a vzhledem k nájezdu kolem milionu km 5l/100.

hodnocení

0x

Mám poměrně nový auto, ale když jsem do něj natankoval "prémiovku" tak to podle mě bylo ještě horší než N95. Takže tankuju normální benzín, občas v létě do toho fláknu asi 1/3 ethanolu.

hodnocení

Dá se nějak vypsat která paliva mohu tankovat? Když vždycky přijedu na nějakou neznámou benzinku ta se nerientuju v těch názvech.

Palivo mám v techničáku BA 95 B a auto ford fiest ročník 1997

martinhajek*
Cokoliv co má 95 oktanů a víc. Všechno to jsou bezolovnaté benzíny.
Kdysi po revoluci u nás němci do svých kočárů s katalyzátory tankovali SUPER96 protože si mysleli, že je to stejný benzín jako jejich SUPER95. Jenže ouha, nebyl. SUPER96 byl olovnatý benzín...

hodnocení

0x

zřejmě záleží na motoru. Když jsem jezdil s Roverem 600 (motorizaci si nepamatuji) byla s premiovým palivem nižší spotřeba o 10 - 15 % a měl jsem pocit klidnějšího chodu motoru (netuším, jestli to byl či nebyl jen pocit). Teď jezdím s druhým Volvem a tomu je to úplně jedno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]