Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat v případě znovu nabourání vozu

Od: kubik* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,na jaře mi ze předu nabourali vůz. Dostal jsem vyplacenou částku na samoopravu vozu. Opravu jsem neprovedl,vůž je pojízný,ale otlučený. Nevadilo mi to. Byl jsem povinný auto opravit? Nyní mě auto nabourali do přibližně stejného místa. Upadl nyní i blatník. Pojišťovna tvrdí,že nic nedostanu,prý je to pojistný podvod.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x
Zkouší to,pokud mate záznam od nehody viník uznal své zavinění(ideálně protokol od PCR) není co řešit...otázkou ale je výše plnění kdy vám sice vznikla Škoda ale jak byla vysoká je otázkou když díly na vašem autě už byly znehodnoceny předchozí nehodou...Nicméně pojišťovna nemá důvod odmítnout plnit...samozřejmě už to nebude žádná hitparáda...
kubik*
hodnocení

Jenže nejsem žádný mafián,a když mi řekli,že je to pojišťovací podvod? Natož abych chtěla nějaké plnění? Ani nevím,co se mi při této nehodě vlastně stalo. A měla jsem si předtím nechat vůz opravit?

kubik*
hodnocení

A ano,viník nehodu přiznal a nahlásil

thewolf
hodnocení

0x

Pokud je Vám škoda hrazena tzv. rozpočtem, každopádně nejste povinnen vypolacenou nájradu použít na opravu.

Jinak sama pojišťovna ví, že se nejedná o popjišťovací podvod, jinak by podala žalobu - jednalo by se o trestný čin (přečin). Jen se Vás chce zbavit.

Každopádně předchozí poškození vozidla musí být zadokumentováno, pokud Vám byla pojišťovnou vyplacena škoda, ne? Buďto policií, nebo likvidátorem.

Toto bych předložil pojišťovně, která Vás neprávem obvinila z trestného činu a pohrozil bych žalobou nebo médii. Na to ty držgrešle slyší velmi dobře - vlastní zjušenost;)

cyril*
hodnocení

0x

"Pojišťovna tvrdí" - jakým způsobem? Písemnou formou odpovědi na žádost o náhradu škody? Jaká je určená výše škody (majetkové újmy)? Kdo a jak výši škody stanovil?

doplněno 10.12.13 19:41:

Bude-li pojišťovna důsledná, pak nejspíš budete muset celou záležitost vysvětlovat orgánům činným ve vyšetřování údajného pokusu o podvod.

kubik*
hodnocení

Pojišťovací likvidátor mi sdělil telefonem,že se fotky,které si vyžádali od předchozího nabourání shodují s tím,co fotili teď u nás. Ale já fakt nevím,co přesně přibylo. Paní do mě nasouvala,nárazník spadl,ona šla na pojišťovnu a toto je výsledek. Slovy pana likvidátora jsme se pokusili o pojišťovací podvod. Jsem alespon ráda,že z vašich reakcí vím,že jsem nebyla povinna předchozí opravu skutečně provézt. Bála jsem se,že je to moje povinnost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]