Nejste přihlášen/a.
Včera jsem měnil kola a všiml jsem si kotouče nejdou zcela hladce přes brdič lehce ale lehce o něj tlačí ale minimalně známej mě řikal že to je ok tak nevím? jeto normální? muže to myt vliv na výkon a spotřebu? ten je však ok,děkuji
můžeš se pokusit brzdy rozebrat a vyčistit ty destičky většinou v tom brzdiči přireznou a pak se nechtěj vracet dále zkontroluj píst brzdiče jestli de zlehka
ale počítej s tím že to nikdy nepůjde ůplně zlehka ty destičky vždy mírně drhnou o kotouč takže pokud se kolo neotáčí nák ztěžka je tento stav normální
Záleží čemu říkáš "ne zcela hladce". Pokud kolo zvedneš a rukou roztočíš na cca 1 otáčku za vteřinu a po puštění kolo setrvačností udělá ještě jednu otočku, tak jsou brzdy ve výborným stavu. Pokud udělá jen půl otočky tak to ještě ujde, a pokud hned stojí tak už to chce vyčištění nebo repas, ale jezdit se s tím ještě dá. Pokud je problém kolem otočit tak už to na ježdění moc neni - hřeje se kotouč a ojíždí se obložení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.