Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Simson s51-drhnutí zadní rozety

Od: pikolik158 odpovědí: 7 změna:
zdravím, drhne mi zadní rozeta o už sem jí obrousil asi o 2mm nevím co stím? Zřejmě tam něco chybí ale nemůžu už přes 2 měsíce zjistit co? děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

a o co drhne? Nemáš schema rozebraného zadního kola?

doplněno 09.12.13 10:46:

řekl bych že jediné co může chybět bude gumový unašeč rozety, respektive bude rozedřený - prodřený, už jsem vidět i ulámané "špalky" na kole na které se ta pryž nasazuje

takže rozebrat podívat se na unašeč, porovnat jej s novým který najdeš v různých fichtkrámcích na webu, zkontrolovat kolo a podle toho koupit nový díl a opravit, když je vadný gumový unašeč vyměnit, když je v pr**li kolo, vyměnit celé nebo hliníkový střed

moto*
hodnocení

0x

co tomu drhnutí předcházelo, nějaká oprava, výměna řetězu nebo rozety? Nebo najednou začalo samo?

co z rozety obrušuješ? to mi přijde divné

doplněno 10.12.13 09:12:

neodešlo ložisko v zadní rozetě? nevypadla a neztratila se při montáži nějaká rozpěrka?

jyri*
hodnocení

0x
dělal si s tím něco pred tim nez to začlo drhnout vyměna řetězovky? nebo tak já si osobně myslím jestli nemáš špatnej unašeč nebo silenbloky v něm

pikolik158
hodnocení

Rozet ami drhne o ram jak je uchycena tak lítá z leva do prava a obrušuje se zvenčí jak má ten výběžek co nejblíže ke středu.. Ano přezouval jsem zadní kolo a když jsem to dal dohromady tak to jelo asi půl měsíce bez problémů a pak najednou ztrácel výkon tak sem dedukoval co by mě brzdilo a přišel na tohle..plánky jsem nenašel já nevím co jsem ztratil nebo co upadlo vůbec nevím jak by to "něco" mělo vypadat ..

nu*

no tak se podívej na fichtlkramky nebo si najdi na uložto manuál s obrázky a porovnej s realitou

pikolik158
hodnocení

Ok děkuji, jen sem chtěl vědět jestli stím nemá někdo už zkušenost a neporadí ale aspoň za tyto rady děkuju.

nu*

zkušenosti s tím máme ale je nutné simsona vidět protože takto na dálku nelze "léčit" žádnou motorku, evidentně jde jen o mechanický problém

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]