Dobry den, chci se preptat na pokutu a nasledne reseni meho prestupku. Rozesel jsem se s pritelkyni po 5 letech, opil jsem a sednul za volant,kde me pozdeji chytli cetnici. Nafoukal jsem 2,15 , byl jsem odvezen na CPZ , kde jsem byl noc a den a pote jsem sepsal vypoved a sel domu. Je to muj prvni prestupek, auto mam ani ne pul roku. Navic pracuju ve statni sfere. Tak jestli nemate nejake rady, nebo informace, co mam od toho cekat. Dekuji
Člověk, který sedne za volant opilý se dopouští ohrožení nás všech. Můžete být rád, že jste měl to štěstí, že jste nikoho nezabil, nebo nezmrzačil a neponesete tak i vy mnohaleté následky.
A je mi záhadou co si máme počít s tou informací, že pracujete ve státní sféře.. Jestli cítíte o to větší zodpvědnost za své jednání, tak je to v pořádku.
jirka*
Nemužu se na sebe podívat, je mi hrozně... rodinu jsem zklamal a o praci asi přijdu.
Vaše jednání rozhodně není přestupek, jak píšete, ale trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky podle § 274 odst. 1 trestního zákoníku (předpokládám, že jde o vaše první řízení pod vlivem alkoholu a že jste nezpůsobil nehodu, případně že jste neřídil hromadný dopravní prostředek). Za tento trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo trest zákazu činnosti. S pravděpodobností, hraničící s jistotou, přijdete nejméně na jeden rok o řidičský průkaz (tj. trest zákazu činnosti). Pokud jste nebyl dosud trestán bude vám pravděpodobně uložen podmíněný trest odnětí svobody (do jednoho roku) nebo peněžitý trest, případně kombinace obou trestů. V úvahu by přicházel i trest obecně prospěšných prací (50 až 300 hodin). Pokud jste již v minulosti byl trestán, mohl by vám být uložen i nepodmíněný trest odnětí svobody. Lepe bych to nerekl. Jinak v dane veci se kona Zkracene pripravne rizeni, kdy do 14ti dnu policejni organ preda spisovy material statnimu zastupci a samosoudce vystavy trestni prikaz (tusim ze se to tak jmenuje). Kde Vas vpodstate odsoudi bez vasi pritomnosti. Proti tomuto rozhodnuti mate moznost se odvolat a v dane veci bude narizeno hlavni liceni, kde vpodstate bude potvrzen verdikt. Ona vymluva rozesel jsem se s pritelkyni neni duvod dopustet se trestneho cinu ani omluva proto... To ze delate ve statni sfere nejak nechapu a tato informace pri dane otazce uplne postrada smysl. Ale asi jste mel potrebu to zminit a tim to o Vas lecos vypovida. Nepisete z jakeho kraje jste, protoze uprimne v kazdem kraji je postup soudcu a samosoudcu co se tyce ukladani trestu a jejich vyse odlisny. Nicmene to nic nemeni na faktu citovanem v uvodu tohoto prispevku.
Takovým jako jste vy by měli zabavit řidičák navždy!
Člověk, který chlastal nemá za volantem co dělat a to v žádné situaci. Buďte rád, že jste nikomu nevinnému neublížil, to pak nejlépe takového rovnou zastřelit.
nad 1 promile = trestný čin, flastr 25000-50000, mínus 7 bodů, a zabavení řidičáku na 1 až 2 roky - po půlce lze zažádat o navrácení ŘP. Nebo jestli máte dobré kontakty, když už pracujete v té státní sféře...
2,15‰ není přestupek, ale přečin ohrožení pod vlivem návykové látky= soud = přinejmenším podmínka = zápis do rejstříku trestů = na 99% zákaz řízení
au1
jeden známej měl 2 roky zpátky podobnej problém, soud a podmínka za to není automaticky, ale může být - na to si myslím by musel provést ještě něco víc než být přistížen, např něco zničit, nabourat jiný auto, atd. Tak ho nestrašte už tak z toho má nervy, jistě si svoji blbost uvědomí, a ponaučí na zbytek života
danys*
to au1: myslet znamená h... vědět! Ano jedná se o přečin Ohrožení pod vlivem návykové látky, takže tazatele čeká soud a pravděpodobně podmínka, zápis v rejstříku trestů, zákaz řízení a jestli bude soudce vysazen na kořalky za volantem,tak i pokuta.
au1
ty případy z okolí kolem sebe mám z nedávné doby 3, všichni dostali pokutu (od 10 do 20 tisíc), ani jeden podmínku,tak mě nevoďte za nos
danys*
zrovna vás bych strašně rád vodil za nos Zřejmě se jednalo o přestupek.
au1
0,32, 1,77, 2,1 promile. 3x trestný čin, přestupek je do 0,3 promile.
lordweb24*
Prosim Vas nastudujte si trestni rad, trestni zakon, a predtupkovy zakon. Hodnota pro prestupkove rizeni je 1 promile alkoholu v dechu. Nad tuto hodnotu se jedna o trestny cin. Neznalost zakona neomlouva.
Soud nedává pokuty ale ukládá peněžité tresty. ...nebo! zákazem činnosti.
danys*
to buss: Kdybyste radši poradil tazateli, než tady opravovat ostatní!
buss
Já jsem ukázal kde, a blbé rady...,kdyby totiž už dostal pokutu nebude trestán. Dvakrát trestat nejde.
erikch*
A to je právě buss velký omyl,lze trestat za jeden přestupek přečin tr.cin apod. tak zvaným uhrnym trestem...
buss
si to klidně myslete a načtěte si, co je to souhrnný, úhrnný trest a nepatlat pokuty v přestupkovém řízení a trestní řízení. Jakých skutků se tazatel dopustil? A nikde není psáno, že to přijde před soud. Pachatel bude brečet ...strašně litovat, jak bude posouzena nebezpečnost, osoba pachatele aj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.