Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozměry pneumatik nesouhlasí s údaji v TP

Od: kemo® odpovědí: 11 změna:

Potřebuji poradit ohledně výměny pneumatik.

Na autě mám pneumatiky 165/70 R13 79T

V technickém průkaze mám ale tyto údaje:

Kola a pneumatiky na nápravě (1-2-3-4) - rozměry/montáž (zdvojená = "(2)"

1. 5J x 13 H2 ET 43.5 ; 155/70 R13 75R

2. 5J x 13 H2 ET 43.5 ; 155/70 R13 75R

3.

4.

Na konci technického průkazu v "další záznamy je uvedeno toto:

Variabilní provedení vozidla:

165/70 R13 75R na ráfcích 5J x 13 H2 ET 43.5 nebo 5.5J x 13 H2 ET 41 (ET 31 nebo ET 32).

165/60 R14 75R na ráfcích 5.5J x 14 H2 ET 43.5 (ET41 nebo ET30) nebo 5J x 14 H2 ET 30.

185/55 R14 75R na ráfcích 5.5J x 14 H2 ET 43.5 (ET 41 nebo ET30) nebo 5J x 14 H2 ET 30 nebo 6J x 14 H2 ET 32 (ET 35 nebo ET38

Jak tomu mám tedy rozumět? Jaký gumy mám teda koupit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

cokoliv co je v TP, v kombinaci s uvedenými ráfky, to je snad jasné

to co je v horní části v TP je montováno z výroby standardně a to v dalších záznamech je to co výrobce povoluje jako výsledek schválení

pfpetr*
hodnocení

0x
jakekoliv z uvedenych muzou na aute byt. Na zimu jsou lepsi kola mensi takze klidne ty 155/70 /r13

hodnocení

0x

Ty co máte nyní na autě souhlasí s TP.To poslední dvojčíslí a písmeno jsou OK je to hmotnostní a rychlostní index a tena máte na autě vyšší než je povolen,takže se nic neděje pkd by byly tot dvě věci nižší již by to nebylo to pravé!

hodnocení

Už sem si tedy nějaké vybral : Barum polaris 3- 165/70 R13 T79 TL

Co je to to poslední TL? Je možné tyto gumy použít?

Už sem si tedy nějaké vybral : Barum polaris 3- 165/70 R13 T79 TLÁ - koukám, pán je milovník adrenalinu ! Polaris3 mám aktuálně na služební Octávce a už jim zaplaťbůh odzvání - v pátek půjdou konečně do sběrného dvora. Nedá se říct, že by nevydržely - to zas jo, protože aktuálně mám na tachu 105 tkm a byly na autě od nového. Přičemž ještě teď mají 5mm, takže s přimhouřením očí by zimu daly. Ale já osobně si víc cením bezpečí, než pár korun a ty Polarisy jsou zimáky o ničem. Stačí troška sněhu a je po boji, na mokru to klouže. Je pravda, že nejsou záludný v tom smyslu, že by držely a najednou ustřelily. Ony regulérně ujíždí od začátku *smich* Přičemž mám srovnání - kolegové mají GoodYear UG a to je naprosto jiná liga, stejně jako třeba Michelin, Bridgestone a pod. Troufám si tvrdit, že i Debica Frigo ( což je totál lowend guma ) je proti Polarisu vynikající. Horší než Polaris jsou z mých zkušeností jedině Matadory - na typ si už nevzpomenu, měl jsem je na Astře a to byl taky adrenalin. Takže pokud to auto nemáte jen na popojíždění ke Kaufu a Bille, tak být Vámi na něj koupím zimní pneumatiky. Tím myslím normální zimní pneu, ne toto...
pfpetr*

já bych je taky nebral dobře se chovaly pouze první zimu .

hodnocení

To je to vážně tak strašný? Já zase nejsem řidič který jezdí deně několik desítek kilometrů,ale spíše sváteční a do hor taky moc nejezdím ale spíše po městech.

A chtěl bych tyto gumy používat celoročně.

doplněno 04.12.13 23:39:

btw:mohu tedy použít "TL" tedy bezdušovou?

pfpetr*

celoročně se velmi rychle sjede na jaké je to auto?

hodnocení

Ford fiesta 1.3. 44 kw z roku 1997.

Stálo 20000kč a nechce se mi kupovat ty nejdražší pneumatiky,to jistě chápete :)

asdd

Sváteční řidič - tím spíš je třeba dobrá guma, na sněhu je třeba na klouzavé gumy být vyježděný.. Barum je opravdu hrůza, hlavně za mokra kloužou opravdu hodně. Dřív jsem vozil UG7+, teď UG8 a rozdíl je o parník. UG7+ jsem dojížděl přes léto a moc neubývaly, jen to chce vzorek pod 5mm - krátké lamely se neohýbají tolik jako nové dlouhé a guma neplave. Nejlepší guma jako celoroční bude asi Michelin Alpin A4, z těch levných asi nejlepší volba bude vzít mírně ojeté GY, Michelin Alpin, Continental, Dunlop - něco se vzorkem ještě 6mm. Z nových Debica Frigo nebo Sava Eskimo jsou na sněhu výborné, ale v létě se strašně rychle ojedou, většina ostatních levnějších je na sněhu zoufalost...

Na gumách se nevyplatí šetřit, navíc dnes cenový rozdíl špičky od průměru není cvelký, za 4 gumy to je max.2000,-, I malé drcnutí s autem vyjde dráž... Další věc je ta že třeba ten Michelin najede jednou tolik kilometrů a ve výsledku vyjde levněji.

asdd

A4 se v tomhle rozměru asi nedělá, tak třeba A3:

nejlepsipneu.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]