Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autoškola - závěrečné zkoušky

Od: kikipav odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti se závěrečnýma zkouškama. Jak probíhaly jízdy, na co si dát pozor. A hlavně mám velký strach z rozjíždění do kopce, rozjíždím se na ručku, ale do mírnějšího kopečku bez a mám strach, že mi to couvne. Myslíte, že by mě za to mohli vyhodit? Předem děkuji za odpovědi. :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

1x

Dobrý den, mě v autoškole učil instruktor nepoužívat při rozjezdu do kopce ruční brzdu, učil nás používat brzdu, spojku.Takto to používám dodnes. Při zkušební jízdě si dejte pozor hlavně na: Zastavení na stopce, předjíždění, dostatečný odstup při předjíždění překážky, nebo cyklisty,rozhlédnutí před přejezdem.

myse*

a blinkry! nezapomínejte blikat - i na kruháku! pozor na přednost zprava!

zajixxx*

Když to neuděláte na první pokus nezoufejte - komisař někdy nemá náladu a vyhodí vás klidně za nějakou blbost.

Jinak se toho nebojte :) Když dali papíry i mě, tak vám je dají zaručeně :)

Problém je jak udělá člověk chybu, je na to upozorněn... pak kur.í skoro vše, a už to prosně nějak nejde :)

Vždycky slyším jen na provozní brzdu ,že neučili na ručku.nevím jak kde,ale jedno vím určitě,i ve VŘK v osmdesátých se učilo používat ruční (nakonec ono by to ve vejtřasce nebo 813 bylo asi dost problematické a mne před necelými 20 roky učil na ruční.Manévr s p.brzdou a plynem je zbytečně složitý,jednodušší je vždy použít ruční pkd je třeba.Tolik můj názor.A nestydím se ji použít když je třeba i když dokáži spojkou auto udržet bez brzdy.

To tazatel:

Jedna velmi dobrá rada- nejhorší je zmatkovat,to potom vyletíte od zkoušky,ani nebudete vědět jak!

doplněno 04.12.13 18:28:

To myse-a jak se bliká správně na kruhovém objezdu?

Pkd tou radou myslíte jen při výjezdu-OK,ale pokud i jinak tak je to špatné.Denně vidí hejna řidičů co vůbec neumí správně použít blinkry.Při vjezdu -pravý,při jízdě po - levý ale při výjezdu nic!.

luke237
Blikani na kruhaku = pri zmene pruhu, pri vyjezdu ( = opusteni pruhu, pokud pruh neni urceny jen pro opusteni).

Pri vjezdu na objezd blinkr asi tezko, kdyz se nikam jinak nez na objezd vjet neda. *ee*

no, už jsem potkal i machra, co při vjíždění na kruhový objezd (jeden pruh, žádné připojovací pruhy či cokoliv takového, naprosto obyčejný kruháč) blikal doleva *nevi*

jyri*
hodnocení

0x

Hele dávej hlavně bacha na značky a na rychlost klidně jet ve městě místo 50 jet klidně 40 kdyt nikam nespěcháš na přednostech se rozhlídni pořádně tím že opravdu pujde videt že otočíš hlavu a bacha na blinkry já když dělal závěrečky jel sem ve městě max 40 mimo město kolem 75-80km/h a komisař mi pak řekl že se s tím dlouho nesetkal že všichni jezdí rychle aby to měli za sebou ale že já prý nikam nespěchal jel jsem na pohodu a byl prý maximálně spokojen že takhle to má dělat každý

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]