Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výmena tlumiču na Sedan Octavia 2 za Scout

Od: rapid® odpovědí: 4 změna:

dorý den, dá se vymenit na octávii 2 Liftback tlumiče a perování za tlumiče s Octávia 2 Scout? aby to bylo vyšší o kousek ten liftback? štve me že na silnici chytám spodkem o Hroudy s kamionových zasterek a podobne..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nechápu, proč chcete měnit tlumiče, ale to je Vaše věc. Pokud se týče zvednutí zadku auta, tak to chápu, mám OII liftback, jenže jelikož v kufru stále vozím plný nářadí a dílů pro servis, měl jsem i já problém byť jen sjet z chodníku a nepraštit přitom spodkem. Pomůže výměna pružin - konkrétně je třeba použít pružiny pro kombík a špatné cesty. Tím se auto zvedlo o více jak pět cm a tím je problém vyřešen. Na této úpravě jsem najel už 100tkm a nepozoroval jsem žádná negativa.

hodnocení

Sem neznalý a myslel jsem že aby se auto celkově zvedlo musí se vymenit Pružia a tlumič zároven, taže myslíte že se dá použit ty pružiny But pro Scuta a nebo jak říkáte vy v combiku proš patné cesty na předek i zadek? Chtel by jsem zvednout cele auto alespon o 2,5 cm pokud by to šlo, musí být homologace nebozapsno v TP?

jde to zvednout i podložkama

dieselpower.cz/...

Pružiny, které jsme použili jsou originál Škoda, tudíž jsou homologované a proto není třeba dalšího schvalování. Měnil jsem jen zadní pružiny, předek je dost vysoký, protože mám 1.6 benzín, ten má motor lehký.

U podložek bych naopak očekávsal problém s homologací - dost pochybuji, že jsou homologovány.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]