Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia 1.3 MPi - Cvrlikání od motoru

Od: ivolank® odpovědí: 14 změna:

Ahoj, mám problém u své Feliny, když je motor v tahu tak od motoru vychází takové ostré cvrlikání. Dělá to jen kdyz motor táhne, když sundám nohu z plynu, motor je uplně tichý. Také čím víc výkonu po motoru chci, tím silnější a hlasitější to cvrlikání je. Jinak výkon je suběktivně nepatrně nižší než dříve.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Taky to mohou být detonace. Dělá to jen v nízkých otáčkách?

mamen1
hodnocení

0x

že by rozvody?

jiris*

souhlasím, určitě chrastí rozvodový řetěz...

777

Vytahané rozvody ale chrastí jen při deceleraci a volnoběhu,v tahu,když jsou napnuté tak nikoliv...cvrlikání můžou být špatně seřízené ventily nebo pokud je to takové ostré klepkání tak poškozená nějaká část klikového mechanizmu(to je ta horší možnost)

01.12.13 10:41

souhlasím

hodnocení

0x

Taky se přikláním k ventilům zkusit zeštelovat a uvidíš

doplněno 01.12.13 10:58:

teda uslišíte *zed*

Jak kdo. Já například uslyším.

hodnocení

0x

Tohle dělají některé typy vstřikovaček, myslím hlavně Bosch. Pod plynem jsou prostě hlučnější. Nám to dělalo v Passatu, ale nijak nebylo potřeba to řešit, na funkci to nemá většinou vliv. Taky by to mohlo být klepání, Felicia pokud vím nemá knock sensor. Zkuste změnit palivo - vezměte pokusně třeba něco jako V-Power Racing a sledujte, jestli tam bude nějaký rozdíl.

gumidek*

U Felicie Mpi je systém Siemens Simos 2P (nikoliv Bosch)

čidlo klepání tam je

doplněno 01.12.13 18:05:

Neplést s Felicii SPi (systém Bosch MonoMotronic .. BMM)

doplněno 01.12.13 18:14:

@martinhajek: :)

martinhajek*
To víš špatně, Felicie MPi snímač klepání má.
doplněno 01.12.13 18:06: Bože, asi se vrátím ke svému starému telefonu, páč než na dotykáči sesmolím jednu kloudnou větu, ostatní mě předběhnou. :-D
k2

Felicia MPI uz ma cidlo klepani.

hodnocení

Tak dneska jsem s tim ještě pár desítek KM najezdil a je to ještě horší a pomalu ztrácí výkon - v nejbližších dnech seřídim ventilový vůle.

gumidek*

Neodkládej, nebo se ti nedovírací ventil podpálí...a oprava prodraží (nová hlava).

hodnocení

0x

Přítomnost čidla klepání nevylučuje klepání. Obzvláště na veteránu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]