Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chtěl bych dát do potkávacích světel ve VW Passat B5 žárovky s lepší svítivostí. Dnes jsem absolvoval cca 100km ve tmě a svítivost stávajících žárovek je až nebezpečně malá. Poraďte mi prosím lepší žárovky v rozumné cenové relaci. Neraďte prosím výměnu světel za xenony nebo vyleštění krytů světel (kryty jsou ve velmi dobrém stavu). Předem díky
"Neraďte prosím výměnu světel za xenony nebo vyleštění krytů světel (kryty jsou ve velmi dobrém stavu). Předem díky"
A v jakém stavu je parabola? (odrazova plcho světel?)není zašláči jen špinavá?
Zdravím, nejdříve zkontrolovat paraboly světel, pak žárovky, jestli nejsou již "chromové" a případně je vyměnit.
Pokud je světlo ok, žárovka ok a stejně svítí méně než dříve, tak je třeba jít cestou napájení. Třeba je tam někde přechodový odpor a do světel jde málo proudu(malé napětí). Pokud ani toto není příčina problému, tak silnější žárovky problém nevyřeší a akorát zničí paraboly vlivem nadměrného tepla. V tomto případě navštivte lékaře na očním, aby provedl test šerosleposti.
Děkuji, ale test šerosleposti opravdu nepotřebuju a takovéto rady taky ne. Paraboly a žárovky jsou v pořádku, ty jsem logicky zkontroloval jako první. Zkusím ještě proměřit napětí... Pro upřesnění, neměl jsem na mysli použít silnější žárovky ve smyslu vyšší watáže, ale kvalitnější žárovky. Je všeobecně známo, že co značka, to jiná svítivost žárovky...
Ná své Octavii I (H4) mám vyzkoušeny Philips Night Guide a Osram Night Breaker. Obojí je ve srovnání se standartníma žárovkama výrazný rozdíl. Ty Osramky mi navíc připadají lepší, než Philipsy (hlavně v osvětlení krajnic). Na obrázku srovnání právě těchto dvou značek, srovnání s obyčejnýma nafocené bohužel nemám.
Ještě odkaz na jeden ze srovnávacích testů H7: data.idnes.cz/...
nedoporučuji, když jsem měl před lety passat 3BG od Hanse z Hamburgu, zjistil jsem po roce že tam dal 100W H7 do dálkových světel...to stačilo k tomu aby se mi na světlech roztekly konektory co se nasazují přimo na žárovku, zjistil jsem to podle smradu , naštěstí se nerozteklo nic jiného ale měl bych obavy o jiné svorkovnice nebo kabely i když tady u staršého pašíka byl zvonkový drátek akorát k ŘJ válce, jinak ostatní kabely jsou normální na rozdíl od dnešních nízkonákladových aut
B5 nesvítil vůbec a B 5,5 svítil trochu, u B5 to vyřešíš jedině výměnou lamp za čirou optiku a s použitím žárovek typu osram silverlight to nebo podbných výriobcem určených právě pro čirá světla bude svítít, vyleštění moc nepomůže vzhledem k tomu ža to plexi neníé hladké ale má jakési drážky a ty světlo ropzptylují a dle mého názoru snad i pohlcují
u B 5,5 to jde vyleštit
Ty origo konektory co mají plastová dvířka jsem v té době nemohl sehnat tak jsme tam naletoval jako náhražku konektor z fabie na H7 to pasuje a drželo to
Píšeme snad o tom stejném modelu, B5 - 3B, B 5,5 - 3BG tedy facelift před modelem 3C
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.