Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyměnit kliku od dveří na felicii?

Od: kubik* odpovědí: 6 změna:

Byl by ochotný někdo poradit? Při otevíraní dveří u řidiče mi něco prasklo v klice a rád bych se podíval co přesně. Tak by mě zajímalo jak ju rozeberu nebo jak bych se mohl podivat co se vlastne poskodilo. Byl bych vděčny za rady nebo plánky na demontáž. Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

otevřít dveře vycvaknout krytku na klice oken povolit křížovej šroub stáhnout kličku oken,opatrně vycvaknout dekl madla dveří povolit 4 křížový šrouby,vycvaknout krytku v levám rohu nad kapsou povolit křížovej šroub,vytočit umělohmotný kolík jenž signalizuje otevření a zavření dveří a vycvaknout krytku vpravo nahoře takovej trojůhelník pod ním sou šrouby co kryjou zrcátko

pak opatrně od spodu po obvodu vycvaknout samotnej tapecírung nebat se zabrat je na umělohmotnejch špuntech

po té co ho sundáš odstraníš krycí igelit a koukneš k zámku někdy tam bejvá umělohmotná krytka já osobně jí vyhazuju chrání zámek před vyháčkováním drží jí čalounický spony a jedna matka na 10ku klíč ta matka zároven drží i kliku tu kliku pak drží ještě jedna matka na 10ku klíč

než ty matky povolíš musíš si z boku vycvaknout táhlo co přes tu kliku ovládá zámek

odejít mohla samotná vratná pružina kliky,nebo častěji rupne ten silon co je na táhle koukneš uvidíš rozebrat to neni problém

autoopravy.eu/...

gumidek*
hodnocení

1x

Zámek kryje ještě bezpečnostní skluzavka (proti vyháčkování zámku zloději - drátkem)

Praská tento díl:

amd-autodily.cz/...

doplněno 30.11.13 12:49:

amd-autodily.cz/...

amd-autodily.cz/...

kubik*
hodnocení

Děkuji za rady. Uvidím až to rozeberu, ale spis asi neco na te klice to bude, protoze ta jedna strana lice jak kdyby byla urvana a ta druhy drží a jde ještě otevírat stou klikou.

tak to se asi neurvala klika nýbrž se pohla a vysunula s kliky ta dlouhá oska -uvidíš hned jak kliku vyndáš a bude stačit jí znova nasunout a pomocí důlčíku na konci roztemovat -zajistit tak aby se to nestalo zas *palec*

kubik*
hodnocení

Kdyby se jen vysunula tak by se neozvalo křupnutí ne?

pfpetr*
hodnocení

0x

pokud máte centrál tak je tam trošku horší přístup .samotná demontáž je snadná sundáte tapec a pak je vše vydět . Rozebíral jsem komplet dveře na vrakáči a na samotnou montáž ještě nebyl čas ale nic složitého to neni

doplněno 30.11.13 10:49:

stopro vám prasknul ten plastík co se strká na kuličku . To táhlo bych našel a mohl bych vám dát fotku ohledně koupě náhradního plastíku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]