Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhlásit auto, když už není?

Od: adriana* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit ... Před rokem jsem prodala auto, mám kupní smlouvu, ale neprovedla jsem převod a jsem tedy stále zaregistrována jako majitel. Nový majitel prodal auto dál ten zase dalšímu... Poslední majitel auto v září naboural, nehodu řešila policie. A před měsícem mi od pojišťovny přišla upomínka, že není zaplaceno povinné ručení. Jak mám postupovat, když auto je už rozebrané ... SPZ nevím kde jsou ... jediné co se mi podařilo získat je velký a malý techničák... Adriana

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vážená paní, to co vám radí kolegové, není dobré. Jestliže někam dojdete a řeknete že držíte kupní smlouvu, že jste vozidlo prodala, tak toho moc nenadělají, páč určitě nemáte doklady od vozidla.

Takže jediné a správné rozhodnutí je, že všem kteří Vás osloví, pošlete kopii kupní smlouvy se sdělení, že už nejste majitelem a musí se všichni obracet na nového majitele.

Nic víc nic míň!

Těď čtu, že máte techničáky, jak je to možné, když vozidlo není vaše!

Pokud by jste přesto chtěla vozidlo vyřadit (protiprávně, páč nejste majitelkou), ozvěte se, pošlu (samozřejmě zdarma) postup a doklady nutné k vyřazení

doplněno 22.03.09 21:20: doplňuji napsali kolegové není dobré, přestože dostali hodnocení jako dobré odpovědí§
Dělejte co uznáte za vhodné, třeba se koukněte do rubriky auto moto, tam se to řešilo asi 80x
sokol*

Poradil jsem Adrianě podle vlastní zkušenosti. Asi před 10 lety jsem prodával škodovku, kluk, který ji kupoval slíbil, že ji ze mne odhlásí a na sebe přihlásí hned následující týden, že to budu mít bez starostí. Sepsali jsme plnou moc, vzal si doklady, zaplatil a odjel. Bylo to ode mne hodně naivní, ale to jsem zjistil, až když mi přišla za 6 měsíců složenka na zaplacení poviného ručení. Šel jsem na DI, nejdříve na mě koukali dost nechápavě, ale nakonec vedoucí DI poradil, že nejlepší pro mne bude auto trvale odhlásit z evidence. Jelikož nový majitel auto ani neodhlásil ani nepřihlásil - vystavili mi duplikát velkého techničáku a auto trvale vyřadili z provozu. Nevím, dnes se to možná řeší jinak, ale tohle je moje zkušenost. Hezký den, Milane...;)

sokole, to bylo ale před 10 lety. Na dopravním inspektorátě jí nepomůžou, musí na evidenci vozidel.!

Udělal jste mi velkou radost s přáním. Díky Vám určitě zítra bude!

sokol*

Děkuji za odpověď, Milane. Mylně tomu říkám Dopravní inspektorát, dříve se to tak u nás jmenovalo a já tam dlouho nebyl. Zjistil jsem, že že nynější název je Odbor dopravněsprávních činností a tam je právě oddělení Evidence vozidel. Ale to už vy asi víte. No, člověk se stále učí...*klik*, a já jsem zase o něco chytřejší. Mějte se...;).

adriana*

Děkuji za odpověď, techničáky mám ... získala jsem je zpět "násilím" . Můžete mi prosím tedy poradit jak nebýt zapsána jako majitel v evidenci vozidel? Poslední majitel auto rozebral SPZ prý ztratil, ale auto neodhlásil a ani nehodlá!

musíte mě najít na internetu.

ICQ 55180641, skype: milancukrar, 603 902 651 páč se musí postupovat podle informací které musíte ještě dodat: Mnoho lidí šlo na úřad a když je vyhodili, tak pak zavolali. Pak je to vždy horší!

Ale jde to.

adriana*

Děkuji moooc za pomoc ... už jsem klidná. A.K.

:):):) Adriano, klasik dodává, že na děkování byly vynalezeny peníze, já to dělám zdarma, takže za ušetřené peníze pozvěte manžela na skleničku vína. (ale jen jednu) :):):)

nespokojenyurednik

nedělějte nic, máte kupní smlouvu a tím to pro Vás končí...

sokol*
hodnocení

3x

Vřele doporučuji navštívit nejbližší dopravní inspektorát, tam vám zajisté poradí co a jak. Pravděpodobně vám poradí auto natrvalo vyřadit z provozu, ale nejsem si zcela jistý. Představte si situaci, že auto způsobí nějakou škodu, vy jste stále majitelkou a náhradu budou chtít po vás. Co nejdříve na inspektorát...! Hodně štěstí. ;)

hodnocení

3x

Dojděte na příslušný úřad dopravy vašeho obecního (městského) a takhle to napište do protokolu, jak jste to popsala nám. Úřad si zjistí podrobnosti a poté auto vyjme z evidence. To pvinné ručení asi budete muset uhradit, nebo se podělit s ostatními úcastníky, pokud se dohledají.

adriana*
hodnocení

Ta upomínka na pov.ručení mi přišla jen na vědomí. Adresát byl poslední majitel. Tomu jsem v listopadu vystavila plnou moc k vyřazení, ale on se na to vykašlal. Jsme malé město tak jsem z něj vymlátila aspoň techničáky. Auto rezebrat a spz prý nemá ... Mě jde o to jestli mám tohle všechno hlásit, nebo po roce provézt polopřevod a vykašlat se na to ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]