Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fiat tipo 1.7D - kolik řemenů?

Od: manotek* odpovědí: 7 změna:
Klínový řemen kolik jích tam je: na pumpu, na altik, na servo a na kliku? prosim jak to mám seřadít a má to 43 kw Dekují

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tr
hodnocení

0x

ještě je tam na vačku a na čerpadlo nafty

hodnocení

0x

Na motoru 1,7D v seatu Ibiza (motor byl 1714 ccm starší typ,ale nerozeznatelný od novějšího se 1698ccm!) měl rozvodový řemen (klika,vačka,vstř.čerp.) a potom klínák (vodní pumpa,altik a samozřejmě zase klika!) a viděl jsem dvě varianty-vývěva na brzdy (podtlakový posilovač) od vačice vepředu cca mezi 2. a 3. válcem a potom z boku hlavy ,z vačice na opačné straně než rozvody.Byl bez posilovače řízení,serva!.

aroff

"motor byl 1714 ccm starší typ,ale nerozeznatelný od novějšího se 1698ccm!"

Tak to by nerozenal jedině slepej, mají úpně jiné hlavy a víka. Starej brazilec má víko hlavy vodorovné kdežto novější model je víko šikmo,směrem dopředu. Motor je vzhledově stejný jako 1.9. Ta má čerpadlo nahoře za hlavou, 1.7 "klasicky" dole před motorem.

Jinak souhlas 1x klíňák a 1x Rozvoďák.

aroff

Takhle vypadá 1698ccm, který je v Tipu

a takhle vypadá starej "brazilec"

Seat montoval hlinikové víko hlavy do Ibiz a Malag. Do Tipa se brazilec nikdy nemontoval. Už i Ritmo po faceliftu dostalo motory 1698ccm, Tuším, že někdy v 85 roce.

Hm tak v tom případě jsem viděl jen dobastlené naftové ibizy a ritma a v tom případě se omlouvám.

Měl jsem na něm stejné víko hlavy jako na 1.pozici jako Tipo diesel a pův. hlava měla vávěvu jak jsem úpsal mezi 2 a 3 válcem od vačky.Pak jsem koupil hlavu a ta měla vývěvu z boku z vačky,a ritma co jsem chtěl skrz motor a brzdy na nd měla stejná víka hlavy!

a dle TP taky stejný typ motoru co já tj.1714ccm.

aroff

Ibiz Mk1 1.7D (1714 ccm)

manotek*
hodnocení

0x

je 1.7 disel fiat uno stejní, jako fiat tipo 1.7 disel jako motor?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]