Nejste přihlášen/a.
mám Fabii 1 combi 1.9 SDI a zajímalo by mě zda by se to vůbec někam vešlo a zda by to opravdu fungovalo máte někdo zkušenosti alespon s podobným zařízením dík všem
fungovalo a vešlo ale asi to jsou vyhozené peníze a navíc to má odběr rychlovarné konvice která běží hodinu.
Vypadá to moc hezky a nějaký směšný el. příkon bych vůbec neřešil, co je to proti zimě v autě. Na STK by to neměl být problém. Spíš bych měl obavu, jak bude fungovat malý chladící okruh za jízdy, když je v jeho trase vložené další čerpadlo, které když neběží, tam vnese hydraulický odpor, který pak musí za jízdy překonávat čerpadlo vozu. Nebo to má nějaký obtok se servoklapkou nebo zpětnou klapkou? Bez dalších informací těžko odhadnout, co to udělá s chladící soustavou vozu a topením při běžném provozu, než otevře termostat..
Tento konkrétní typ neznám, ale měl jsem už několik aut s topnou spirálou v motoru a můžu jen potvrdit, že je to bezva věc. Obzvláště bavíme li se o dieselu, ten je na mrazy daleko citlivější. Sice to stojí nějakou kačku v elektrice, ale to se bohatě vrátí tím, že se motor daleko rychleji dostane na optimální teplotu a ne nepodstatné je i to, že auto hned topí. Rozhodně doporučuji!
BTW - nezávislé - naftové topen - je vynikající věc, o tom žádná. Ale je několikanásobně dražší než ta spirála a hlavně je složitější, čímž je náchylnější na poruchy. V DAFu jsem měl ,,Ebera´´, vím o čem mluvím, byl fajn, ale občasné poruchy byly dost drahé.
Pokud máte možnost mít auto připojené k elektrice, tak je spirála jasně lepší. Mám vyzkoušené, že při tomto příkonu spirály stačí 20-25min a je motor dost teplý, takže jsem ráno dotáhl prodlužovák na ulici zapojil vidlici z Tranzita , než jsem posnídal, auto bylo teplé a jelo se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.