Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tajné tlačítko na Astra F

Od: svickovamnam odpovědí: 12 změna:

Zdravím, jsem student a nedávno jsem si pořídil Astru F, nesmrtelná 1.6. Je téměř bez koroze, pán, od kterého jsem to kupoval, to měl garážované a bylo ježděné jen přes léto. O to teď nejde. Kamarádovi nedávno ukradli starou Corsu, rezí prohnilou, že už snad tu kastli držela pohromadě jen vůle boží. Jde mi o to, že jen pro klid mojí duše bych si tam přidělal "tajný čudlík" na palivové čerpadlo. Vím že to asi nemá cenu, ale je to takový můj miláček a nerad bych kvůli nějakýmu debilovi o něj přišel a u nás na sídlišti stojí asi 10 Aster, tak je jasný, že si vybere spíše tu, která mu chytne hned na poprvé. No a chci se zeptat, jakou má barvu ten kablík od palivového čerpadla vedoucí k pojistkovce (případně mi ještě napadlo, že bych to vyskratoval, takže když by se nepřepnul, vypálilo by to pojistku a s tím už by se ten zloděj určitě nesral).

Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

pokud si kapku elektricky zdatný udělej toto natoč auto a tahej ven jednotlivý pojistky postupně no a na kterou ti auto zdechne tak tu si preruš na výstupu. najdeš ve svazku kabel od tý pojistky ten prerušíš a vypinač si umístíš kam ti libo

praktikuju to na různých vozech již léta a spokojenost

doplněno 12.01.14 12:07:

jo a přidej si blikací led diodu zapoj tak aby blikala po vytažení klíčku

stirecek*
hodnocení

1x
Tohle auto ukradne jedine ten, kdo půjde z hospody a nebude se mu chtít jit pěšky, proto bych volil viditelné zabezpečení, viz výše treba páka na volant.

hop®
hodnocení

1x

U Trabanta jsem měl tlačítko, které bylo nutné stisknout při startování, jinak místo starteru fungovala houkačka, Stačilo tlačítko, přerušený drátek a jedna silnější dioda (aby to nestartovalo při houkání)...

foo*
hodnocení

0x

tyč na volantu odradí už jen na první pohled.. co by se s tim kdo páral když vedle bude mít další

paseka21
hodnocení

0x

Zdravím :) Ono to je ve výsledku jedno... když někdo bude chtít, ukradne auto tak jako tak... třeba ho může naložit na odtahovku, nebo tak. Myslím si, že tohle auto bude mít už imobilizér, takže stejně bez klíčku to nikdo nenastartuje ;) Ale pokud si ho tam chceš udělat pro dobrý pocit... je to na tobě :) osobně si myslím že je to zbytečné... u otcovy Zafiry je to myslím črveno- modrý silnější drát, jterý jde z motoru od relátka až dozadu k čerpadlu(Astra to může mít jiné). Ať auto dobře slouží ;)

to je teda moudro... octavky taky maji imobilizery a kradou se jak na běžícím páse.. všechno jde ojebat, ale když se dobře schová vypínač tak zloděj nemá čas rozdělavat palubku a hledat vypínač :D

hodnocení

0x

ze ti to nekdo ukradne , tak to jedine naka fetka co se potrebuje projet par km , pro dalsi matros a tam ti to necha. Za to by stejne nedostal skoro nic , takze bych to nechal tak , starou astru koupis za dalsi 10tku...

nu*
hodnocení

0x

odpojovač baterie jaký měla Praha V3S, zamykání řadičky a kódy VIN vyleoptané na skla

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Je vpodstatě jedno,který kábel u palivového čerpadla přerušíš vypínačem.Já měl takový vypínač v kufru auta schovaný za tapecírunkem.

777
hodnocení

0x

Jaký drát na palivové čerpadlo přerušíš je jedno,vždycky musí vzniknout okruh,pokud nevznikne,čerpadlo nepojede...spínač dej někam pod palubku kde není vidět a zdar...

Osobně bych ale volil jiný typ zabezpečení,jak tady někdo psal,takové auto nebude krást nikdo kdo je bude chtít prodat,to ukradne nějaký zoufalec s absťákem nebo romský mladík který se s tím pojede vyblbnout někam na louku...použil bych nějaké viditelné mechanické zabezpečení,ta páka na volant nebo viditelný zámek řadící páky...v součinosti s tím spínačem by to mohlo být dobré

Pokud uvidí páku na volantu a vedle jiné nezabezpečené auto,půjde automaticky po tom nezabezpečeným než se casnovat s pákou

hujer123*
hodnocení

0x

Takového jednoho pána se škodovkou jsem před lety svou Ladou tahal při -20°C po městě snad 10 km a ne a ne mu to naskočit. Až si pak vzpomněl, že má také takový tajný vypínač. Pak to přepnul, otočil klíčkem a běželo to. Ani nepoděkoval...

777

Tak to se nedivím,to by mě taky pěkně odrovnalo takový ztrapnění že bych asi bez řečí rychle odjel :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]